Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Pitanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lela

16.03.2002. 21:25

Imam 22 godine i dosada nisam imala većih problema sa zubima no unazad nekoliko mjeseci primjetila sam da mi je upaljeno zubno meso (kod kutnjaka) te da imam kvržicu koja je pomična i smještena je ispod vilice sa iste strane gdje je i upaljeno zubno meso.Pri pranju zubi su mi počeli krvariti desni.Pušim ,pa me zanima da li je duhan isključivo kriv za krvarenje zubi ili se možda radi i o nedostatku nekog vitamina.Namjeravam posjetiti zubara ali svejedno molim Vaš savjet.

Dr.sc. Silvana Jukić

17.03.2002. 12:48

Upaljeno zubno meso oko kutnjaka i kvržica ispod čeljusti govore o mogućim problemima u tom zubu. To znači da bi trebali posjetiti stomatologa koji će napraviti pregled te uz pomoć rtg snimke postaviti dijagnozu i po potrebi liječiti zub.
Krvarenje zubnog mesa prilikom pranja zuba ukazuje na parodontnu bolest, koja je kod Vas obzirom na dob, vjerojatno u početnom stadiju. Stoga bi Vaš stomatolog trebao uputiti Vas na pravilnu higijenu usta te po potrebi dati uputnicu za parodontologa. Pušenje pospješuje nastanak parodontne bolesti pa bi svakako bilo dobro da se što prije riješite te nepotrebne i štetne navike. Manjak vitamina, koji bi doveo do parodontne bolesti u današnjem društvu je izuzetno rijedak. Prehrana, ukoliko ne patite od neke teže bolesti probavnog trakta, uglavnom zadovoljava potrebe organizma za svim vitaminima.