Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


problem-pomozite


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sneki78

02.07.2010. 15:45

Poštovani!
Imam problem..............prije godinu dana na donjoj petici izvađen mi je živac i zub je ispunjen.............međutim prije otprilike desetak dana taj me zub počeo boliti..............bila sam kod stomatologa i prepisao mi je antibiotike jer kao krenule su velike vrućine i bakterije su se aktivirale i zato me taj zub boli,već tri dana pijem antibiotike(klavocin 1g) i meni nije ništa bolje jer uz njih pijem i analgetike da me zub ne boli.............moj stomatolog je preporučio da pijem još koji dan antibiotike ako ne prđe bol onda na slikanje da se vidi da li se nešto napravilo u korijenu uglavnom ako se situacija ne smiri zub će se vaditi a moje pitanje je da li se može doći (pošto je zub ispunjen) do korijenskih kanala i ponovno ih pročistiti i zub izliječiti ili je situacija takva da će se morati vaditi...............molim vas pomozite

Dean Cekić, dr. med. dent.

21.07.2010. 18:20

Poštovana,

Kod Vas se najvjerovatnije radi o neuspiješnoj endodontskoj terapiji, tj. imate periapikalni proces. Trebalo bi provesti reviziju punjenja korijenskih kanala, ako je moguće.
Druga mogučnost je da se napravi apikotomija ili kirurško odstranjivanje vrha korijena uz retrogradno punjenje.
Vađenje zuba je samo krajnja mogučnost i u velikoj večini sluačajeva nepotrebna terapija.