Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2659

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Puknuti zubi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Martina

11.03.2002. 14:03

Poštovani,

molim Vas za savjet. Naime, nemam baš kvalitetne zube, i svi su već odavno popravljeni. Problem je u gornjoj vilici, jer su mi zubi od lijeve četvorke jednostavno svi popucali. Lijeva sedmica je već odavno izvađena, a šestica i osmica gotovo više ne postoje. Strašno me brine što poslije lijeve četvorke više gotovo da nemam zuba. Ima li pomoći, i što mogu učiniti? Tu popucalu šesticu već počininjem povremeno osjećati. Šta da radim? Znam da postoji imlatiranje titanovog vijka u čeljust, no čini mi se to dosta kompliciran i težak zahvat, koji je i veoma skup, a meni ne nedostaju prednji zubi.

Unaprijed zahvaljujem.

Martina

Dr.sc. Silvana Jukić

12.03.2002. 22:47

Preporučam posjet stomatologu koji će pogledati stanje u ustima, napraviti rendgen snimke spomenutog područja. Na osnovu kliničkog pregleda i rendgen snimaka procijeniti će mogućnost zbrinjavanja ili liječenja zubi. Ukoliko su korijenovi zdravi postoji mogućnost liječenja i ugrađivanja metalnih nadogradniji u njih, te izrade protetskih nadomjestaka (mosta).