Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Upala zubnog mesa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mm167

17.01.2012. 16:45

Poštovani,

Prije nekoliko dana upalilo mi se zubno meso. Zapravo prvo se jedan dio kao počeo odvajati, zatim mi je na gornjoj čeljusti ispod zuba redom naoticalo zubno meso... S jedne strane na drugu.. Kad bi se malo smirilo na jednoj strani, pojačalo bi se na drugoj. To mi otežava mogućnost žvakanja i svega... Imam nepravilan zagriz i sada me to muči jer baš i ne prolazi. Zanima me ima li kakva pasta ili gel kojom bih mogao namazati zubno meso da se malo povuče.
Unaprijed hvala

Dean Cekić, dr. med. dent.

24.01.2012. 01:10

Poštovani/a

Potrebno je utvrditi razlog upale zubnog mesa.
Nakon što se makne uzrok upale, proči će i sama upala.
Stomatologija je nažalost struka u kojoj mazanje pastama i gelovima izrazito rijetko rješava probleme.
Predlažem Vam da se obratite svom lječniku.

ssssa

06.03.2013. 22:35

Postovani!
Prije par dana posjetila sam stomatologa. Nakon sto mi je spalio zivac (po njegovim rijecima) stavio mi je lijek i od tada cijela desna strana gdje se nalazi taj zub mi je kao otekla. Bol je bila nepodnosljiva. Iduci put kad sam isla, promijenio mi je lijek i rekao da je sad u redu no i tada me cijela strana jako boljela. Zadnji put kad sam isla kod njega, izbrusio mi je lijek i ostavio zub otvoren da vidi da li ce bol nestati. Ispocetka se cinilo u redu, no navece se bol opet vratila. Sta je u pitanju?

Dean Cekić, dr. med. dent.

24.03.2013. 15:00

Poštovana,
Radi se o nekrozi zubne pulpe, prilikom koje je došlo do infekcije prostora zubne puple bakterijama.
Potrebno je provesti standardni endodontski zahvat u smislu širenja korjenskih kanala, dezinfekcije i punjenja istih. U slučaju da se natečenost ponovi, potrebna je antibiotska terapija.

Malaai1234

10.07.2019. 23:35

Postovani,
Prije 3 dana pojavila mi se kvrzica (velicine oko 1 cm) ispod ljevog umnjaka, koji je napola izrastao, ostala polovina je u zubnom mesu.
A prije 5 dana me je bolilo meso oko zuba i sada je malo upaljeno, nemam nikakvih afti u usnoj supljini niti oko samog umnjaka.
Samo je meso malo oteceno, krzica boli na dodir( kada ju zelim nalipati pomjera se).
Zanima me sta je ta kvrzica, da li je to mozda opasno?
L.p i Unaprijed Vam se zahvaljujem.

Dean Cekić, dr. med. dent.

18.07.2019. 10:15

Poštovana,

vjerovatno se radi o bakterijskoj upali oko umnjaka, koji bi posljedično trebalo izvaditi, jel će se upala stalno ponavljati.

Salaby

06.09.2019. 22:40

Ja sam se prosli ponedeljak probudila sa ogromnim otekom na lijevom obrazu. Nista me nije bolilo prije toga. Bukvalno, preko noci se desilo. Strasno je izgledalo, kao kost, tj rog da mi je porastao. Odmah sam se javila zubaru, i oni su probali to malo da saniraju jer je to ustvari gnoj. Upala zubnog mesa ispod umnjaka koji je u mesu. Malo su iscijedili gnoja i dali mi jake antibiotike. Nakon 7 dana dolazim na kontrolu i pokusavaju mi izvaditi umnjak, pri cemu ga lome i jedna noga ostaje u mesu. Jos uvijek imam otek. Sada cekam vrijeme kod hirurga da zavrsi vadjenje zuba. Da li ce organizam sam da izbaci gnoj i da li je to opasno? Vise ne pijem antibiotike. Umnak koji su mi( bar vecinu) izvadili, nije bio pokvaren. Ne razumijem uzrok ove instant upale

Dean Cekić, dr. med. dent.

15.10.2019. 23:20

Poštovani,

Radi se o tipičnoj upali osmice koja nije iznikla do kraja.
Antibiotik će odraditi svoje , a vjerujem i kirurg.