Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2660

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Vadenje zuba ,otvoren sinus


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dani27

28.10.2022. 15:15

Postovani. Prije 25 dana sam vadila gornji zub sesticu. Nakon vadenja napravljen je test i sinus je bio otvoren. Nakon toga mi je stavljena umjetna kost i sivana sam.
Nakon par dana sam bila na pregledu bilo je sve u redu,i 2 tj nakon toga na vadenju konaca isto je bilo sve u redu. A danas mi je pocela bol u rani,i pritisak u nosu u sinusima s lijeve strane gdje mi je i vaden zub. I imam osjecaj da mi je nekakva tekucina isla iz rane,okolo rane na drugim zubu sam vidjela nesto bijelo . A rana ima ugrusak crveni
Nakon sto sam vadila zub pila sam prevetivno antibiotike. Da li je ovo opasno i sto napraviti? Hvala

Dean Cekić, dr. med. dent.

01.11.2022. 10:35

Poštovana,

komunikacija između maksilarnog sinusa i usne šupljine je poznata komplikacija vađeja gornjih stražnjih zubi. Kao posljedica iste javlaju se učestale upale maksilarnog sinusa. Morate se javiti svom stomatologu.

dani27

06.11.2022. 22:10

Postovani hvala na odgovoru
Bila sam kod stomatologa rana se zagnojila,kao i upala sinusa i gnoj iz nosa uz neugodan miris i zacepljenost nosa
Dobila sam antibiotike medazol,po 3×2 tab
Temperature vise nema ali rana i dalje boli i sinusi uz gnoj koji i dalje ide
Prestala sam piti antibiotike terapija je zavrsena,pritom mi je rana malo ociscena,ali boli me i dalje a danas je bas jako da ne mogu trpjeti i opet se stvara na rani nesto kao ugrusak crveno. Napravljen je rtg zubi,kost je bila na mjestu . Mozete li mi reci sto napraviti do cega je da se toliko gnoji rana i boli,da li tjelo odbacuje umjetnu kost ?

Dean Cekić, dr. med. dent.

07.11.2022. 16:50

Poštovana,

Vaša situacija zahtijeva oralnokirurško liječenje. Mislim da svaka sugestija s moje strane, bez da sam detaljno upućen u situaciju, može biti kriva. Ako imate bolove, sekreciju iz rane, javite se svom stomatologu.