Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2662

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


zubno meso


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Iva

25.11.2003. 13:14

Imam 29 godina. Povlačenje zubnog mesa sam primijetila još prije 10ak godina. Rekla bih da mi je meso lagano povučeno na svim zubima, a na gornjim zubima - 3, 4, 5, 6 i lijevo i desno 4-5 mm. Krvarenje mi se javlja samo ponekad pri čišćenju koncem. Moglo bi se reći da tu postoji i nasljedni faktor, jer je moj otac uz parodontne probleme izgubio gotovo sve zube.
Prethodni stomatolog mi je na neke od tih zubi na osjetljive dijelove stavio nešto poput prozirnih ljuskica da mi spriječi pojavu boli kao reakcije na hladno. Sadašnji stomatolog mi osim savjeta o pravilnom četkanju nudi izradu nekakve gumene stvarčice koja bi mi za vrijeme spavanja umanjila pritisak na zube. Čini se da mi nijedan od dvojice mojih stomatologa nije ponudio kvalitetno rješenje za taj problem i da bih trebala posjetiti parodontologa. Možete li mi savjetovati kome da se obratim u Varaždinu, ili bi bilo pametnije da izaberem neku ordinaciju u Zagrebu?
Unaprijed hvala.

Dr.sc. Silvana Jukić

01.12.2003. 22:09

Obzirom da ne znam niti jednog parodontologa u Varaždinu, mogu VAm preporučiti Zavod za parodontologiju Stomatološkog fakulteta u Zagrebu. Njihov telefon je 01 4802 155 na koji možete dogovoriti termin ili upitati za paradontologa u Varaždinu koji bi Vam mogao pomoći.