Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sansa za trudnocu kada pukne kondom


Autor Poruka

meka25

01.02.2020. 19:55

Pozz, zadnji put sam imala menstruaciju 15.1. i trebam sada 10.2. Imala sam odnos s momkom 13.dan ciklusa, no to nije trajalo niti pola minute jer sam bila u plodnim danima, dan iza sa kondomom te svršio u njega. 17.dan ciklusa imali smo odnose, no kondom je pukao, ali on nije svrsio te smo prestali odmah nakon sto smo vidili. Je li trudnoca moguca?

Ivo Balenović, dr. med.

02.02.2020. 14:35

Poštovana, prema onome što ste naveli trudnoća nije moguća.

princessis

26.03.2020. 10:50

Postovani,
posto meni uvijek pomognete i date tacan savjet, sto se i pored svoje panike kasnije uvjerim. Imam pitanje za prijateljicu, posto ona ima poteskoce da se registruje na forum.
Naime ima takodje neredovne cikluse i ne zna kad su joj plodni dani. Imala je odnos jedan sa deckom prije par dana i koristili su kondom od pocetka odnosa. Decko je stavio kondom kada je bio u erekciji i tek onda je doslo do penetracije sa kondomom.Kada je decko pomislio da ce kondom mozda spasti jer se pomjerio i da ne rizikuju, on je promijenio kondom i nastavili su odnos sa drugim kondomom. Takodje nije decko ejakurio tokom odnosa ni u kondom, vec je izvadio svoj polni organ zajedno sa kondomom prije ejakuacije i djevojka ga je rukom stimulisala te je on tek tada ejakuirao u kondom i mimo odnosa. Tako ne moze doci do trudnoce cak ni u plodnim danima?

Ivo Balenović, dr. med.

26.03.2020. 13:10

Poštovana, na taj način ne može doći do trudnoće niti u plodnim danima.

princessis

26.03.2020. 20:40

Hvala puno, djevojka je imala 19.marta imala svijetli smedji iscjedak samo kada ide u wc i obrise se i 19. uvece je bio taj odnos sa kondomom i ejakuacijom mimo odnosa u kondom i izvan polnog organa djevojke.
Taj iscjedak se pojavio jos par dana nakon toga samo kada ide u wc i evo danas opet iscjedak ali skroz svijetal , samo prilikom odlaska u wc i brisanja. U pitanju su mozda bili plodni dani kad je bio odnos, dani prije ovulacije jer treba dobiti za 10ak dana i ima takodje neredovne cikluse i blago policisticne jajnike pa se nikad ne zna tacno. Da li to moze biti od ovulacije ili jajnika ili moze biti implantacijsko krvarenje jer je evo proslo 7 dana od odnosa? Mada se iscjedak javio i prije odnosa taj dan, i par dana poslije i evo danas opet.
Nije tu u pitanju trudnoca i implantacija? Obzirom da je to jedini odnos koji se desio u zadnja 2 mjeseca i to sa kondomom i ejakuacijim izvan. Nema razloga za brigu?

Ivo Balenović, dr. med.

27.03.2020. 10:30

Ne postoji nikakva mogućnost trudnoće.

princessis

27.03.2020. 13:55

Aha, hvala Vam
Znaci nema veze sto je smedje nakon nekih 7 dana od odnosa, nije implantacijsko krvarenje vezano za ovaj opisani odnos? Hvala puno mozda je onda ovulacija ili upala, desavalo se i ranije slicno

princessis

27.03.2020. 14:15

Postovani upravo je krenula i krv da se pojavljuje i bolovi u stomaku? Je li moguce da je mjesecnica dosla 20ak-22 dana nakon prethodne? Ako je prosle sedmice bila ovulacija i pomalo bež iscjedka po procjeni?

Ivo Balenović, dr. med.

28.03.2020. 11:00

Moguće je. Savjetujem da uradite test na trudnoću i tako otklonite svake sumnje.

princessis

28.03.2020. 11:20

Ali postovani da li je moguce to posto sam vam opisala odnos, samo jedan je bio odnis 19.marta sa kondomom i ejakuacija je bila mimo odnosa, u kondom takodje. Odnos je bio dakle od samog pocetka sa kondomom i momak je izvadio polni organ pa poslije rucnom stimulacijom ejakuirao u kondom? Ili se onda radi o menstruaciji uranjenoj jer je odnos bio samo taj jedan i sa zastitom i ejakuacijom poslije kontakta? Krvarenje traje i danas i napuni pola uloska, nije tackasto krvarenje
Treba li test onda raditi jer je odnos bio zasticen i kada se moze uraditi ako je odnos bio 19.marta?

Ivo Balenović, dr. med.

29.03.2020. 01:00

Niste trudni!!! Jedini način da se u to uvjerite i da budete mirni jeste da uradite test na trudnoću. Neprestanim ponavljanjem istih pitanje ne možemo niti dokazati niti isključiti trudnoću.

princessis

29.03.2020. 01:00

Ja sam tek sad shvatila sta ste vi odgovorili, da ste napisali da je moguce da menstruacija dodje ranije. Pogresno sam razumjela, mislila sam da ste napisali da je moguce da je trudnoca. Hvala. Znaci kad je odnos sve vrijeme sa kondomom i ejakuacija se desi isto u kondom ali izvan polnog organa zene...decko je ejakuirao nakon odnosa, izvadio je polni organ zajedni sa kondomom iz organa djevojke i stimulisanjem ruke je tek tada svrsio u kondom. Tada nema sanse za trudnocu? Krvarenje i danas traje , malo je manje obilno nego inace ali crvena je krv i napuni skoro ulozak nakon 4 sata. Ima l irazloga za brigu ili je to ranije menstruacija dosla, inace su neredovne i blago policisticni su janici?

princessis

29.03.2020. 01:00

I da napomenem da je 19.3. jedini odnos bio u zadnja 3 mjeseca, a prosla mjesecnica 4-5. marta
Mogu li iskljuciti trudnocu i je li ovo po opisanom odnosu zasticenom i krvarenju mjesecnica ranije dosla?

princessis

29.03.2020. 01:00

I da napomenem da je krv crvena ali svjetljia malo nego inace i bilo je par ugrusaka. Da sumiram ukratko sve da Vas ne bunim. Dakle imam pol jajnike i obicno produzene cikluse, prosle dvije mejsecnice su dosle nakon 20 i 15 dana, tad odnosa nikakvih nije bilo. prosla mjesecnica je bila 5.3. takodje malo oskudnija. Jedini odnos koji je bio je 19.3 zasticen sve vrijeme sa kondomom i ejakuacija mimo odnosa, izvan organa sjevojke..dakle prekinut je odnos, momak je stimulisan rukom i tek je onda ejakuirao takodje u kondom. Sada je pocelo krvarenje od juce 22. dana nakon prosle mjesecnice, crveno je mada malo svjetlije nego inace, nocas i jutros je bilo oko pola mozda i vise uloska napunjeno, sada manje, alo inace nisu obilne mjesecnice. Pa me samo zanima je li ovo ranije dosla mjesecnica? Moze se iskljuciti implantacijsko krvarenje i trudnoca obzirom da je odnos bio skroz zasticen bez obzira na plodne dane? i krvarenje nije tackasto, cak su bila i dva ugruska manja

Ivo Balenović, dr. med.

29.03.2020. 13:30

Radi se o menstruaciji. Trudnoću možete isključiti.

princessis

29.03.2020. 13:31

I samo sam jos htjela reci da nemam ugrusaka kao inace mada evo i treci dan jos ima krvi svijetlije malo nego inace ali crvene? mora li svaka mjesecnica imati ugruske, ja sam ih prije cesto imala svaki dan mjesecnica, sad mozda 2 mala skroz kad je tek ovo krvarenje pocelo. Ono sto mene jedino zanima je da li se trudnoca iskljucuje ovim zasticenim odnosom i da ne brinem vise da se opustim? Nedavno sam bila na UZ par dana poslije ovog odnosa i doktorica mi je rkela da posto su neredovni ciklusi ne mose odrediti ovulaciju da je vj prosla jer je endometrijum bio 12mm i d abi uskoro mogla doci menstruacija
zato je vj i poranila

grudi su me boljele par dana ranije ali su prestale da bole prije krvarenja, je li i to znak d anema trudnoce jer tada ostanu bolne
Meni je samo bitno da ovakav odnos sa kondomom ne moze dovesti do trudnoce???

cakictina

29.03.2020. 13:31

Pozdrav.
04.03. sam imala prvi put(nezasticen odnos) s momkom.Naime,ejakulirao je u mene ali sam 18.03. dobila M(kasnila je 4 dana no inače imam neredovitu tako da se nisam brinula).Postoji li mogućnost trudnoće unatoč dobitku M?
Usput,zanima me samo može i se zaista zatrudniti od sluze koja se luči toom erekcije(nije bilo ni blizu predejakulatu,a ne ejakulaciji)..

princessis

29.03.2020. 23:15

Danas je treci dan i ima jos pomalo krvi, ali kao da vec pocinje da prestaje mentruacija. je li to normalno posto je dosla ranije da je oskudna i kraca bila i nema ugrusaka kao inace? simptome sam imala kao i inace bol u stomaku i grudi bolne, ali je taj bol i nestao kad je pocelo krvarenje. Ne brinem se ja za ovu oskudnu menstruaciju
Meni je samo bitno sto i ja znam, ali eto paranoicna sam da odnos sa kondomom tokom citavog odnosa i ejakuacijom vani tek nakon odnosa ne moze dovesti do trudnoce? I za svaki slucaj ako je odnos bio 19m3 kada se test iz urina i krvi moze uraditi? da bude pouzdan
I da li uospte nakin takvog zasticenog odnosa kondom sve vrijeme plus prekinuti snosaj treba test po vasem misljenju iskreno?

princessis

29.03.2020. 23:15

i nadovezacu se na proslo pitanje i necu vas vise smarati obecavam. I jos samo sam htjela da Vas pitam dakle prosla mjesecnica je bila 4.3. , odnos 19.3 sa kondomom i prekinutim snosajem. I kod ginekologa kad sam bila 24.3. na UZ mi je rekla opet za policisticne jajnike i da se ne moze tacno odrediti ovulacija jer mi nije redovan ciklus z da je moguce vrlo da je ovulacija prosla jer je endometrijum 12mm i da ce mozda uskoro i mjesecnica i ja sam i dobila 27.3. sedam dana ranije nego sto sam trebala kako sam vam opisala. Trudnocu ste iskljucili jer je odnos samo jedan bio zasticen, ali me brine taj endometrijum sto je bio deblji, to nije znak trudnoce i je li normalno sto je mjesecnica poranila onda? A i 5 dana od odnosa da li bi doktoricaa na UZ mogla vidjeti nesto cudno da je doslo do trudnoce?
Ja znam da sam dosadna i da sam panicar ali sam pod stresom bila i u ovij situaciji virusa kad nmg opet kod ginekologa ici i rekla bi da nisam normalna da dolazim svako 5 dana. Samo mi je bitno da iskljucimo trudnocu da ovo nije implantacijsko krvarenje iako je krace nego inace i manje obilno?

Ivo Balenović, dr. med.

30.03.2020. 09:25

Poštovana cakictina, budući da je nastupila menstruacija trudnoću možete isključiti. Sluz koja se luči tijekom odnosa ne sadrži spermatozoide.