Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


"seks preko odjeće"


Autor Poruka

03.05.2010. 21:20

poštovana doktorice,,, zanima me da li postoji mogućnost za trudnoću ukoliko se prakticira "seks preko odjeće" tj doljnjeg rublja trljanjem i dodirivanjem rukama spolovila ili je za to potrebna baš penetracija,,,, unaprijed zahvljujem

Natalija Beljo, dr. med.

04.05.2010. 14:20

Potrebna penetracija ili kontak sperme s vasim spolovilom tj. rodnicom.

Danira_Z

26.08.2011. 10:30

Postovana doktorice,

molim Vas kazite mi da li postoji ikakva sansa zatrudniti preko odjece? Znaci, potpuno odjeveni i decko i ja. Djevica sam, nisam imala odnose, ali sam s deckom upraznjavala peting. Nisam primijetila da je niti njegova, a pogotovo moja odjeca bila vlazna. Znam da ovo nema logike, ali se plasim. Menstruacija mi je kasnila par dana, sto i nije toliko neuobicajeno, ali me plasi to sto izgleda kao blaze crveni iscjedak (danas je prvi dan), znaci svjetlije je boje. Negdje sam procitala da je to karakteristika tzv 'lazne menstruacije'.

Takodjer, posljednji put kad smo upraznjavali peting, osjetila sam bol, ali sam pretpostavila da je to izazvano trenjem. Poslije sam na gacicama vidjela crvenu mrlju. Da li postoji sansa da je himen puknuo, obzirom da moze puci uslijed veceg napora, bavljena sportom, i sl.

Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

27.08.2011. 12:15

Trudni preko odjeće nemože ostati.

ivan_

02.10.2011. 12:00

Postovana doktorice!
Imam pitanje slicno kao prethodno.
Dakle, ja i djevojka smo imali "seks" preko odjece. Ostali smo u samo u donjem rublju, i u jednom trenutku sam ejakulirao. Dakle vlazne su mi bile bokserice od spermatozoida, da li je djevojka mogla ostati trudna? S tim da nikad prije nije imala seks. Da li su spermiji mogli proci kroz rublje?
Problem je jos veci, nju je strah da nije trudna jer joj menstruacija kasni, zalila mi se zbog straha.
Molim odgovor.
Lijep pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

03.10.2011. 09:50

Ne.

someonespecialksm

21.05.2013. 09:25

Poštovani! Da li je moguće da djevojka zatrudni ukoliko je partner ejakulirao,a pri tom su oboje bili odjeveni u donje rublje, s tim da djevojka nije nevina? Tj. da li spermatozoidi mogu proći kroz tkaninu? LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.05.2013. 23:05

Ne mogu proći. Nije moguća trudnoća.

08.08.2013. 00:25

Poštovana doktorice.
Djevojka i ja trljali smo spolove u gacama, ja sam svrsio, ali sam se odmaknuo od nje i moje gace su bile mokre kao i njezine, no ona ima bijelo pranje i to vrlo obilno. Nakon toga opet smo trljali, djevojci kasni menstruacija, ciklusi joj traju po par mjeseci, vrlo je neredovita tako da je to uobicajeno. Da li je ikako moguca trudnoca? Da li djevojka moze zatrudniti ako se na njezinom spolu (jos uvijek je djevica) nalazila sperma ili predejakulat?
Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.08.2013. 11:15

U vašem slučaju trudnoća nije moguća na taj način.

glup

08.08.2013. 19:00

Pozdrav
Prije 3 dana cura i ja smo upražnjavali peting, Oboje smo bili u donjem rublju, njeno rublje je bilo nešto rijede. Tijekom pentinga osjetio sam da cu svrsit pa sam joj rekao da se odmakne, kad se odmaknula nisam uspio svrsit no mislim da je ipak izašla ona prozirna tekućina koja prva izlazi. Kasnije smo nastavili s pentingom i svrsio sam sa strane. Nakon svega sam shvatio da mi je u donjem rublju ostala manja kolicina sperme pa sumnjam da sam svrsio dok je ona jos bila na meni. Nije imala spolni odnos prije. Žalila mi se da ima vrtoglavicu (to je imala i prije), pojačan iscjedak, grčeve u u donjemm predjelu trbuha.
Postoji li mogućnost da je trudna?? Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.08.2013. 01:05

Ne postoji šansa za trudnoću.

28.08.2013. 00:10

Poštovani/Poštovana

Interesuje me da li je moguće zatrudnjeti ukoliko dođe do trljanja decka i djevojke od kojih je djevojka u gacicama a decko je u boksericama i sorcu i gdje decko dira guzu djevojci rukama, iskljucivo guzu, ne ulazi prstima u vaginu niti je dodiruje po "intimnim" dijelovima sem guze, pritome su ruke suhe i decko je tek kasnije ejakulirao, ali ni blizu djevojke (djevojka je pri tome jos nevina)

I još jedno pomalo smijesno pitanje ali sam nedavno imala raspravu na ovu temu pa me cisto onako interesuje, i nije mi namjera da Vam oduzimam vrijeme sa ovim pitanjima, ali bih voljela znati i Vaše mišljenje nakon sto je decko svrsio i otisao oprati ruke u kupatilo, interesuje me da li je ukoliko mu je slucajno na ruci bilo sperme i dirao je šteku od vrata da li je moguce da je ta sperma prezivjela na šteki u roku od sat vremena i potom je djevojka ulazila kasnije u istu kupaonicu da zamijeni ulozak a eventualno je dirala tu šteku pa namjestala ulozak te da se na taj nacin sperma mogla prenijeti na ulozak?
(nemojte me kritikovati zbog pitanja niti napadati zbog manjka educiranosti ali me stvarno interesuje i ova mogućnost i zelim znati i Vaš stručan odgovor)

Hvala unaprijed na odgovoru i izvinite još jednom ukoliko je pitanje smiješno,
Lijep pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.08.2013. 09:40

Oba pitanja su smiješna. Nikako trudnoća nije moguća. Educirajte se jer ste skroz needucirani.
Još ćete me i pitati da li rode donose djecu....

28.08.2013. 10:10

Hvala Vam puno na odgovoru, i znam da je smijesno, ali eto nekada je bolje pitati i ne razmisljati o glupostima, oprostite još jednom, svakako cu se više educirati

I samo još jedno pitanje, ako se sperma slucajno nađe na rukama i osuši, da li gubi dejstvo?

Hvala još jednom i neću Vas više zamarati happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.08.2013. 12:00

Dakako da gubi. Educirajte se. Ti nije nikakva sramota. Nitko se nije rodio pametan i nitko ne zna sve.
Bolje je i pitati nego misliti da sve znate. U naše vrijeme nije bilo interneta i način na koji smo spoznavali stvari bio je puno teži nego danas.

28.08.2013. 12:40

Hvala Vam doktore puno na ohrabrenju i što odvajate svoje vrijeme za one koji se stide pitati o ovome. Hvala jos jednom! happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.08.2013. 16:20

Molim.

Ajla223

16.09.2013. 16:35

Postovani. Znam da sam vrlo needucirana, sto se tice seksa, ali upraznjavala sam s deckom takozvani peting.. oboje smo bili obuceni, ja sam 1. put bila obucena u tajice, a on u trenirku, a 2. put takvog dogadjaja isto u tajice a on u jeans. Svrsio je, tako obucen i prvi i drugi put.. medjutim ta sperma je promocila svaki put na moje tajice na podrucju vagine.. Postoji li mogucnost trudnoce? Molim vas brz odgovor. LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.09.2013. 21:25

Ne postoji šansa.