Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Slaba mjesečnica


Autor Poruka

Distance

17.10.2008. 12:25

Poštovanje,
molio bih Vas za odgovor.

Djevojka već zadnja dva mjeseca ima slabu menstruaciju, dolazi redovito, ali traje maximalno 3 dana, sa slabim
krvarenjem.Zapravo, nema krvi nakon par dana, iako zadnji dan bude smeđi iscjedak. Prije menstruacije ju kao i obicno boli trbuh, ponekad do te mjere da ne može stajati, leđa i slicno.
Pije pilule 6 godina, ali 5 godina nije napravila pauzu. Ja nikada nisam svršio u nju, dva puta sam osjetio lagani trzaj, ali par minuta nakon toga bi doživio vrhunac kao i obično, a sumnjam da mogu više puta u razmaku od 3 minute. Pretprošli mjesec je zaboravila popiti jednu pilulu, no taj dan nismo imali odnos, a i dobila je tu slabiju mjesečnicu. Inace pije Logest.
Strah nas je da je to ˝lažna mjesečnica˝ , makar sumanjam u to jer ima sve simptome kao i inace, a koliko se ja razumijem, lažna mjesečnica, koja se može pojaviti u trudnoći, zapravo nije mjesečnica.
Još bi dodao da je djevojka zadnja dva mjeseca bila pod ogromnim stresom zbog faksa, malo spava, loše se hrani, te se jako
brine oko ispita i projekata, a mi se nažalost i znamo posvađati do krvi, što je jako stresno i za mene i za nju. Nažalost, takva svađa je bila i zadnji put baš na dan njene menstruacije i dan poslije. Možda je sve ovo nebitno, ali ipak vam pišem.
Znam da je najbolje ici ginekologu, i djevojka ide sljedeci tjedan, ali do tada, ja sam nemiran, a ne zelim i nju opterecivati time.
Imamo li razloga za brigu?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.10.2008. 14:20

Brigu oko čega? Da je trudna? Ne.

Distance

17.10.2008. 14:45

Hvala Vam puno na odgovoru.

Distance

20.10.2008. 11:30

Znam da Bas vjerojatno nervira odgovarati na pitanje, na koje ste prethodno indirektno već odgovorili,
no pitao bih Vas jednu stvar.
Je li normalno da djevojci koja je na piluli, menstruacija varira na taj nacin?
Djevojka mi kaze da to nije normalno, no opet, to se njoj dogodilo zadnja dva puta.

Hvala Vam najljepša.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

20.10.2008. 12:20

Ovo me pitanje ne živcira, jer je inteligentno i ne može se pročitati u uputi za lijek, a možda i netko drugi pročita pa nešto nauči happy. Jest, savršeno je normalno. Jedna od dobrobiti pilula jest da smanji obilnost menstruacije. U nekih djevojaka to smanjenje bude izraženo, pa praktično krvare jedan dan, skoro ništa. Razlog je taj što to krvarenje uzrokuju hormoni iz pilula, i nema nikakve veze sa ženskim tijelom i zdravljem. Naravno, jedan mjesec će djevojka biti bolesna, drugi pod stresom, pa će i krvarenje biti nešto drugačije, ali uvijek je normalno.

Distance

20.10.2008. 12:55

Hvala Vam. happy

carla05

18.10.2010. 20:35

Pozdrav!
Naišla sam na ovo pitanje, pa bi se odmah nadovezala. Naime, kod mene je situacija veoma slična što se tiče slabije mjesečnice, koja traje do 4 dana, ali samo je prvi dan obilnija. Ali ja nisam na pilulama, već smo kao zaštitu koristili kondom. Zadnji sam odnos imala prije nekih mjesec i po, s kondomom, ali nije ga stavio odmah, već nakon sto je ušao nekih 4-5 puta. Osim smanjene mjesečnice, u posljednjih tjedan dana pojavljuje mi se nadutost, težina u trbuhu/želucu, lagano peckanje ili žarenje u želucu, učestali vjetrovi, obilniji iscjedak, i povećala mi se kilaža(imam osjećaj da mi trbuh "raste"blunk. To su sve simptomi koje sam našla na internetu kao prve znakove trudnoće. Nakon tog zadnjeg odnosa sam redovito dobila mjesečnicu, ali me strah da sam trudna jer bi ta mjesečnica mogla biti lažna, a imam i gore navedene simptome. Inače, zadnjih sam 3 tj u novoj okolini, neredovito se hranim, uglavnom nezdravom hranom, te prilično sama sebi nabijam stres opterećujući se jesam li trudna. Trenutno sam u situaciji da ne mogu otići kod ginekologa, pa vas molim da mi odgovorite imam li razloga za brigu. Molim Vas!!!
Hvala unaprijed.

tina20

20.10.2010. 11:05

Postovana,
Pijem Yasmini tablete puna 3 mj.- sve je u redu osim sto su mi dojke cijelo vrijeme malo nabrekle.Ali mene muci to sto sam prije uzimanja pilula imala menstruaciju 4-5 dana....Prvi dan samo smedji iscjedak a drugi i treci dan nastalo je krvarenje i onda je opet bilo nekoliko dana samo iscjedak. Sada nakon sto pijem yasmin imam krace menstruacije tj. prvi i dugi mjesec je bila slabija ali ne tako jako.... Sada nakom 3 mj. prvi dan mi bio samo smedji iscjedak, drugi dan iscjedak ali samo malo krvi a trci dan mozda 1-2 kapi ali opet samo puno tog smedjeg iscjedka.... Ne znam da li je to normalno... kao da nisam dobila pravu menstruaciju. Inace osjecam se dobro- nista mi nije cudno osim tog slabog krvarenja, samo nekoliko kapi u tih 3 dana. Da li je to od tableta tako slabo krvarenje, i normalna situacija obzirom da ni prije nisam imala obilana krvarenja....Osim sto se prije "vidjela krv" a tek nakon nekoliko dana dosao je normalno smedji iscjedak? I da li da uzimam pilule ili bi trebala prestati ? Ne znam da li to steti organizmu ako su menstruacije tako slabe, skoro da je i nema....
P.S. prije dvije godine ginekolog mi rekao da imam jedan policisticni jajnik i pila sam 6 mj. Yasmin zbog toga i na preporuku dermatologa jer sam imala akne po licu. Sada sam promjenila ginekologa i ovaj kaze da ne zna zasto je prijasnji ginekolog rekao da imam policisticni jajnik, da on ne vidi nista na ultrazvuku... Nesto je malo "manji" jedan jajnik ali da za sada ne vidi nista drugo... Vidjet cemo za godinu dana, kaze...
Puno Vam hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

20.10.2010. 20:36

carla Ako su mjesečnice iza odnosa bile kao i prijašnje 4 dana onda nema sumnje na trdnoću.

tina20 To je normalono(smečkasti iscjedak) u početku korištenja OHC.

tina20

21.10.2010. 10:50

Postovana,
puno hvala na odgovoru.... Ali jos samo jedno potpitanje....Znam da je taj smedji iscjedak potpuno normalan, ali da li je normalno tako mala kolicina krvi....? Pa to je bilo samo nekoliko kapi.... Prije pijenja tableta sam u jednom danu potrosila 4-5 uloska, ali bilo je krvi, a menstruacija mi bila oko 4-5 dana.... Sada nakon 3 mj koristenja Yasmina, sve manje... Za 3-4 dana meni bi bilo dovoljno 2 dnevna higijenska uloska... Naravno da zbog higijene ja to cesto promjenim.... Ali da Vam poblize opisem kako mi te krvi nekako premalohappy
Nadam se da je i to normalno i da ce za koji mjesec sve doci u normalu....
Puno hvala jos jednom....

Natalija Beljo, dr. med.

24.10.2010. 12:15

To je samo jedna od dobrih strana OHC da mjesečnice postanu kraće i manje obilne tako da nemojte brinuti.

Mary23-

28.02.2011. 00:15

Poštovana!
Već nekoliko mjeseci ne pijem tablete Logest (pila sam ih nekoliko godina). Nakon što sam prestala piti, dobivala sam mjesečnicu svakih otprilike 27-30 dana i bila je uvijek obilna. Nakon prestanka imala sam smeđkasti iscjedak koji je znao trajati nekoliko dana.. Međutim, sada kada sam trebala dobiti prvo je nastupio smeđi iscjedak, i to više nego što je prije znalo biti, a tek nakon 2 dana je nastupila mentruacija, ako bih ju uopće mogla tako nazvati. Naime, bilo je to slabo krvarenje, više "kap-dva" koje je trajalo možda 2 dana nakon čega je prestalo. Kako nikada nisam imala ništa slično možete li mi reći o čemu se radi? Dečko i ja koristimo kondome otkako ne pijem tablete, nije puknuo.. Imala sam sve simptome da bih trebala dobiti mjesečnicu a na kraju je bilo to nešto..malo..

Zahvaljujem unaprijed..

Natalija Beljo, dr. med.

28.02.2011. 11:06

Kako ste prestali piti preskakanje mjesečnice i da je oskudna je za očekivati.

Selena Rose

08.09.2011. 01:05

Molim Vas pomozite! Ovako, zadnji spolni odnos imala sam prije 2 mjeseca, i nakon toga dobila sam menstruaciju (odmah nakon tjedan dana) i bila je sasvim normalna, drugi mjesec sam ju opet dobila također je bilo sve u redu, sasvim normalna. i nakon te druge menstruacija osjetila sam da me malo probada u jajnicima i bolio me trbuh kao da cu dobit menstruaciju ali to je sve proslo za 2-3 dana, ali ja sam pocela panicariti da sam mozda trudna, od pomisli na to osjecala sam mucninu. mozda mi je to sve bilo tako jer sam jedan dan hodala bosa po pločicama, pa me trbuh bolio. smirila sam se, uvjerila da je sve u redu i nisam osjecala nikakvu muku. a onda mi se ucinilo da su mi se grudi povecale pa sam također pocela panicariti, toliko da jednu cijelu noc uopce nisam spavala.zatim sam tjedan dana prije nego sto trebam dobit menstruaciju kupila test za trudnocu i bio je negativan, bilo mi je puno lakse,a onda nakon tjedan dana dobijem menstruaciju (to je treca menstruacija nakon zadnjeg spolnog odnosa), ali menstruacija mi je dosta slaba, inace mi traje po tri dana, prvi dan bude obilna, drugi dan manje, a treci dan dosta manje, a ponekad i cetvrti dan bude nesto malo ali skoro nista, a sad prvi dan i drugi mi je bila kao inace kakva bude treci dan..dosta je slaba, posto je slaba onda je i svijetlija.jel moguce da sam mozda trudna ili panicarim bezveze?! Molim Vas pomozite! Hvala puno!

Natalija Beljo, dr. med.

10.09.2011. 04:35

Nemate razloga za paniku.

Selena Rose

11.09.2011. 04:40

Hvala puno na odgovoru. Zaboravila sam u toj zbrci napisati da kad sam imala spolni odnos kondom je puknuo ali smo to primjetili, usao je u mene jos 2-3 puta onako bez kondoma, ali kad smo primjetili da je puknuo prestali smo, tako da nije bilo nista. i tjedan dana nakon toga sam dobila menstruaciju koja je bila sasvim normalna. I sve tri do sad menstruacije od zadnjeg spolnog odnosa su dosle u ocekivano vrijeme. Mozda sam trebala napomenuti da sam prije pola godine imala ciste na jajnicima i zbog toga mi je kasnila dosta dugo menstruacija, pa mozda je zbog cista sad takva menstruacija, slabija. pila sma tablete i ciste su prosle ali su se opet vratile ali mi vise nije kasnila menstruacija. jucer mi je bio cetvrti dan menstruacije i kao i uvijek bio mi je smedkasti iscjedak. samo prvi dan kad sam dobila menstruaciju par sati mi je bila bas onako jaca, tamnija, gusca, a nakon toga dosta slaba. cini mi se kao da jos uvijek pomalo osjecam da me trbuh boli malo na nacin kao kad imam menstruaciju i kao da me malo zabole jajnici. nemam simptome kao bolne grudi, ucestalo mokrenje, jedino sto sam primjetila da podrigujem dosta, iako prije na to bas i nisam obracala paznju, a i morala sam cesce na wc, imala sam meksu stolicu. ne znam ima li tu simptoma trudnoce, vec sam sve i svasta procitala, a na kraju sam samo izgubljena od svega. test za trudnocu koji sam napravila prije 10 dana pokazao je negativno. da li je moguce da je krivo pokazao nakon 2 mj.?? (od tog spolnog odnosa je proslo 2 mjeseca). a i nisam obavila test sa prvim jutarnjim urinom, ali nije bilo ni kasno, napravila sam test oko pola 12 popodne, to je bio test koji se moze u bilo koje doba dana obavit..Hvala Vam puno!

Natalija Beljo, dr. med.

11.09.2011. 13:40

Nije pokazao krivo pogotovo nakon toliko vremena od odnosa. Kad Vam završi mjesečnica svakako odite napraviti UZV.

Allyce

09.12.2011. 20:25

Zanima me dali je normalno da je menstruacija uslijed uzimanja tableta slabija i svjetlija od uobičajene, ali da traje isto 4-5 dana?

Zga

10.12.2011. 12:50

Dobar dan,imam pitanje.Imam 18 godina i imala sam prvi seksulani odnos s deckom prije dva tjedna (petak),menstruacija mi je trebala doci u cetvrtak tjedan dana nakon toga.Nismo koristili zastitu no,nije ejakulirao u mene i meni tada nisu bili plodni dani,tri dana nakon tog napravila sam dva testa oba su bila negativna,u cetvrtak kad sam ocekivala menstruaciju ona nije dosla i imala sam uzasne bolove u maternici te sam otisla doktorici i sve joj rekla ,ona mi je rekla da sam test naprvila prerano ,ali s obzirom da mi nisu plodni dani da vjerojatno nisam trudna a da su bolovi uzrokovani jacim pmsom.5 dan nakon sto mi je kasnila menstruacija napravila sam ponovo test i bio je negativan 8.dan sam dobila menstruaciju imala sam uobicajene bolove i glavobolju dan prije,ali ta menstruacija je jako slaba i to me brine,bojim se da nisam trudna ali tri testa su pokazala negtivno i jos sam dobila tu menstruaciju ali ko da nije prava,danas sm krvarila ujutro poslije toga cijeli dan nista,molim vas za pomoc.
p.s.je li stres moguci uzrok toga?

Natalija Beljo, dr. med.

11.12.2011. 03:15

Allyce Da
Zga Stres može utjecati na ciklus.