Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yaz pilule


Autor Poruka

MilaV

26.09.2019. 09:15

Poštovani,

pukom neispavanošću i mojom blesavoćom, danas ujutro sam umjesto tablete za štitnjaču, u usta stavila Yaz tabletu (koju bi trebala popiti danas navečer) i vodu. Nakon što sam shvatila što sam učinila, istu tabletu sam ispljunula, no ona se od vode (malo) otopila, odnosno promijenila svoj izgled.
Mene zanima je li toj tableti smanjena učinkovitost te mogu li istu popiti danas navečer ili da otvorim novu kutiju i popijem onu tabletu koja mi je danas po redu? Konkretno, radi se o četvrtoj tableti u blisteru. Trenutno imam menstruaciju, prošli tjedan nisam imala odnose.

Puno hvala na odgovoru i lijep pozdrav!
Mila

Ivo Balenović, dr. med.

26.09.2019. 12:15

Poštovana, za svaku sigurnost uzmite novu tabletu.

Malamu87

13.01.2020. 23:00

Postovani, uzimam yaz tablete skoro godinu dana. Danas mi se prvi put desilo da sam prokrvarila na 15.tableti..onako kad se obrisem bude trag krvi i tako cijeli dan..da li je to probojno krvarenje? Inace prije tocno pola godine sam bila kod doktora na pregledu i radila papa test..sve je bilo ok..da li bi zbog ovog problema trebala doktoru?lp

Ivo Balenović, dr. med.

14.01.2020. 15:20

Radi se o probojnom krvarenju. Ono nije opasno, niti umanjuje zaštitu. Samo ukoliko bi se ponavljalo u idućim ciklusima može se preći na tablete s višim dozama hormona.