Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 63 | Broj poruka: 226

Martina Bračun, dr. med.

Poliklinika BetaPlus
Zagreb, Av. V. Holjevca 23


Neplodnost


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

21.10.2013. 21:15

Poštovani gopodine Mile 1980!

Glavni problem kod Vašeg supfertilnog spermiograma vjerojatno je kronični prostatitis i u ejakulatu ne trbaju postojati znakovi upale niti bakterije. Liječenje je dugotrajno i mukotrpno. Klomifen ne može u tim okolnostima bitno i trajno poboljšati spermatogenezu. U Vas paralelno treba istraživanje i liječenje kod urologa ali i Vaše supruge (partnerice) kod ginekologa.

Srdačan pozdrav

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

21.10.2013. 21:15

Poštovana Blackbutterfly!

Anti mullerov hormon se radi u KB Merkur i Sestre Milosrdnice i više privatnih laboratorija.

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

21.10.2013. 21:15

Poštovana daki 0902!

Plodnost i muškarca i žene nakon kemoterapije može se znatno popraviti, čak i vratiti u normalu.

Srdačan pozdrav

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

21.10.2013. 21:15

Poštovana gđo Bljaa!

U Vas se radi o poremećaju ciklusa koji se ne može izliječiti samo duphastonom. Potrebne su pretrage hormona, ekspertna analiza ultrzvukom, a ovisno o Vašoj tjelesnoj težini mogući su poremećaj ciklusa. Ukoliko se radi o neplodnosti potrebno je obaviti sve pripremne pretrage prije nego što se odluči za korištenje lijekova za stimulaciju ovulacije.

Srdačan pozdrav

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

22.10.2013. 00:30

Poštovana TinaH!

I spontani pobačaj koji ste imali i smetnje koje opisujete mogu nastati zbog sindroma policističnih jajnika.Poremećaj ciklusa povezan je vjerojatno s nepostojanjem ovulacije. Savjetujem Vam pregled i obradu kod supspecijaliste humane reprodukcije.

Srdačan pozdrav

Vitta

15.01.2019. 22:30

Poštovanje. Muž i ja u braku smo 3 godine, njemu je 33 meni 31 g. Cijelo to vrijeme pokusavamo imati bebu, pa smo se odlučili nesto poduzeti. Muz je radio spermiogram koji glasi:
Volumen: 0.6
Likvefakcija 17
Boja: bjelkasta
pH: 7.7
Viskoznost: prisutna sluz
Aglutinacija: nema
Koncentracija : -
Vitalnist: -
Vitalnost ( hipoosnotski) HOS) test: -
Koncentracija leukocita: >1.0
Pokretni spermiji: -
Aktivno- pokretni sperniji: -
Napomena: aktivno nađeno 0.5 mil/ ml. Spermija. Pikretlhivost 10%
Molila bih vas objašnjenje. Ja sam dobila uputnicu za FSH, LH, E2 P4 testoster ukup i slob, inzulin SHBR, androstendion, DHEAS.. Ciklusi su mi od 28- 35 dana, dali se to radi na određeni dan ciklusa?? Jel u redu da radim 19-ti dan ciklusa.? Hvala

Martina Bračun, dr. med.

04.03.2019. 10:05

Poštovana,
prema nalazu spermiograma, Vi i Vaš suprug ste kandidati za izvantjelesnu oplodnju. Prije toga, za supruga preporučam dodatne pretrage: mikrobiološku analizu ejakulata te pregled urologa kako bi se utvrdio mogući uzrok lošeg nalaza spermiograma. Vi svakako napravite hormonski status za koji ste dobili uputnicu, i to između 2. i 5.dana ciklusa. Ukoliko u zadnjih godinu dana niste učinili PAPA test i cervikalne briseve, potrebno je i njih učiniti. Sa svim navedenim nalazima dogovorite konzultacije za medicinski potpomognutu oplodnju (MPO konzultacije) kod supspecijalista humane reprodukcije gdje ćete dobiti sve potrebne informacije o liječenju neplodnosti,

zadar33

15.03.2019. 00:15

Postovani, ja vec unazad 3 godine bezuspjesno pokusavam ostati trudna. Od pretraga koje smo radili HSG je pokazao desnostrano potpuno zacepljenje, a lijevo tortuotican jajvod, filiformni prikaz, bez izlaska kontrasta u peritonealnu supljinu. Svi brisevi na klamidiju, ureaplazmu, aerobe i anaerobe su bili su 2 navrata negativni, a i nisam imala nikad infekciju ili bilo kakvu zdjelicnu upalni bolest, niti operacije u tom podrucju. Svi ostali nalazi su uredni, ukljucuju i spermiogram. Zanima me sto dalje raditi i dali je MPO jedino rjesenje?

Lana 17

06.04.2019. 22:30

Postovana,
Imam 40 godina i uredne menstruacije od 26-28 dana.Godinu dana pokusavam ostati u drugom stanju.Kod supruga je sve u redu.Kod mene ginekoloski sve u redu, a sad sam radila i hormone
TSH 1,43 (0,38-3,36)
Progesteron 20.dan 55,8 (<46,8)
AMH 38,4 ( <41,3)
Drugi dan ciklusa sam vadila sljedece hormone:
FSH 9,7 ( 4,5- 11)
LH 6,1 ( 1,7-13,3)
Estradiol 88,6 ( 73- 1104)
Prolaktin 380,9 (111-780)
Testosteron 1,6 ( 0,32- 1,96)
Interesuje me da li su hormoni u redu i bliži li mi se menopauza?
I sta bih jos trebala od nalaza uraditi.

Martina Bračun, dr. med.

10.04.2019. 15:15

Poštovana,
Vaš hormonski status je uredan i nema naznaka skore menopauze. Međutim, obzirom na Vašu dob i ekspoziciju (do trudnoće nije došlo tijekom godine dana nezaštićenih odnosa), svakako preporučam da se javite subspecijalistu humane reprodukcije na konzultacije u medicinski potpomognutoj oplodnji. Prije samih konzultacija učinite PAPA test i cervikalne briseve (ako su nalazi stariji od godinu dana), a partner neka učini spermiogram. Ovisno o nalazima, dobit ćete preporuku o šansama za trudnoću te koje se opcije liječenja neplodnosti.

Curry30

11.04.2019. 09:20

Poštovani, srdačan pozdrav.

Moj nalaz spermiograma je: Likvefakcija:25 min. Konzistencija:normalna, zapremina:3,6 ml, ph:7,8, broj:34.6 u 10 na 6/ml, broj spermatozoida 125,3 10 na 6/V
progresivno pokretni 0.04, neprogresivno pokretni:0.64, nepokretni:0,32, leukociti:0,2, vitalnost:0,73, spermocitogram: normalne forme: 0,22, abnormalne forme:0.78, patologija glave:0.65, patologija vrata:0.10, patologija repa:0,03.

Martina Bračun, dr. med.

02.07.2019. 10:00

Poštovani,
nalaz spermiograma nije zadovoljavajući. Koncentracija spermija (34,6 mil/ml) i morfologija spermija (22%) su uredni, međutim udio progresivno pokretnih spermija je značajno snižen 4% (normala je >32%). Ukoliko Vam je to prvi nalaz spermiograma, savjetujem da uzimate antioksidanse (dodatke prehrani za poboljšanje kvalitete sjemena koji sadrže cink, selen, vitamin E, L-karnitin) te da prakticirate zdrave životne navike (prehrana, tjelesna akitvnost..). Nakon tri mjeseca ponovite nalaz spermiograma.