Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolesti debelog crijeva


Autor Poruka

Maja

02.05.2006. 23:05

Postovani,

prilikom zadnje stolice, opazila sam krv. No, krv nije bila dio stolice.
Planiram s javiti doktorici opce prakse radi daljnje dijagnoze jer takvih problema dosad nisam imala.
S obzirom da imam 29 godina (koliko sam procitala ovaj tumor zahvaca stariju populaciju), da li to moze upucivati i na nesto drugo osim na tumor? Probava mi nije svakodnevna. Zna proci i do 3 dana da nemam stolicu ali to sam dosad tumacila svojim "sporijom metabolizmom".

Unaprijed zahvaljujem.

pozdrav,
Maja

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

03.05.2006. 23:13

Krv u stolici ili na stolici je ozbiljan znak bolesti. Osim tumora postoje i drugi uzroci, ali su to također ozbiljne bolesti. O čemu se zapravo kod vas radi može se utvrditi samo liječničkim pregeldom. Zbog toga ne odlažite posjet liječniku.

Lea772

20.11.2020. 22:15

Poštovani, ne znam gdje da pišem budući da forum za Gastroenterologija nije u funkciji, a ovdje ima sličnih problema pa sam odlučila ovdje pisati.
Naime, žensko sam, 25 g., 157cm i 51 kg. Pušač. Imala sam problema s zubom (natečeno i nagnojeno zubno meso) pa nisam mogla jesti tvrdu hranu 3 dana nego sam jela juhe (podravkine) i čokolino, 4 dan sam uspjela pojesti sendvić nekako i ostatak dana juhu. Danas imam probavnih smetnji cijeli dan. Tjeralo me na obavljanje velike nužde no izlazila je samo tekuća stolica svijetle boje. Kasnije je bio normalan proljev a nakon proljeva krv u stolici svijetle boje i pomješana sa sluzi. Za vrijeme obavljanja nužde me je napinjanjalo ali kao što sam rekla većinom je izlazila krv i svjetlo smeđa sluz. Zaboravila sam napomenuti da sam zbog zuba pila ketonal 50mg 4dana (3-4 tablete na dan ovisno o boli), a sad sam dobila od zubara antibiotik Klimicin koji pijem tek 1 dan. Zanima me zašto imam krv u stolici, jel moguće da je od naprezanja tijekom pražnjenja crijeva? Još sam zaboravili napomenuti da imam problema s hemerioidima, pa može li biti da je došlo do puknuća istog? Također, zadnjih nekoliko puta me je tjeralo na obavljanje nužde, no izađe samo malo sluzave krvi. To sve mi se dešava samo danas s probavom. Trebam li se zabrinuti da je nešto opasnije, ozbiljnije? Hvala unaprijed na odgovoru.

Katarina Antunac, dr. med.

24.11.2020. 10:30

Poštovana,
krv u stolici može i ne mora biti uzrokovana hemoroidima, u podlozi može biti i nešto ozbiljnije. Javite se liječniku čim prije