Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Promjene na debelom crijevu


Autor Poruka

dinka23

03.07.2020. 11:25

Postovani,
Molim vas za odgovor, obzirom da na pH nalaz moramo cekati 4 sedmice, a već smo zabrinuti.
Moj deda je bio u bolnici zbog krvarenja stolice i dobio je otpusno pismo, te vam šaljem dio koje je ključan i molim Vas ako mozete da nam objasnite.
Uradi se distalna endoskopija koja pokaže u sigmoidnom dijelu kolonu cirkularnu neoplazma koja krvari. Preliminarni rezultati CT ukazuju na zadebljanje zida terminalong dijela descedentnog kolona i početnog dijela sigmoidnog kolona sa reaktivnim promjenama okolnog mezenterija.
Hvala Vam unaprijed.
S poštovanjem,
Dinka

dinka23

05.07.2020. 12:45

Postovani,nadovezati ću se na poruku iznad i takodjer cu Vas zamoliti za savjet, deda je prije dva dana dobio dijareju, jedan dan je uredu stolica drugi dan vodena.,tako je 2 dana. Mozemo li mu nesto dati i čekati na PH nalaz, ili da se ipak javimo ljekaru.

Katarina Antunac, dr. med.

09.07.2020. 14:40

Poštovana,
promjene nađene na endoskopiji i CT-u odgovaraju simptomima koje gospodin ima: proljevi, učestale stolice, krvarenje. Ovisno o nalazu PHD-a krenut će se u specifično liječenje koje bi trebalo otkloniti i smetnje.
Međutim, 4 tjedna jest dosta dugo za čekanje pa se svakako javite liječniku. Trebalo bi učiniti laboratorijske pretrage te, ovisno o rezultatima, možda provesti nadoknadu tekućine ili krvi.

1001noc

19.09.2020. 22:35

Postovani, moja mama (57, povremeni pusac) ima proljev vec 3 tjedna. 2x dnevno rijetka stolica, krv nije primjecena. Nalazi stolice na bakteriju uredni. Marker 19,9 odlican, ali CEA je 7, na nalazu pise ref vrijednost <5. Narucena je na kolonoskopiju. Ima li razloga za brigu? Hvala puno!

Katarina Antunac, dr. med.

22.09.2020. 11:15

Poštovana,
tek nakon što se obavi kolonoskopija moći će se reći ima li razloga za brigu.