Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dukes c


Autor Poruka

mofo2

26.09.2007. 11:20

Poštovani,
Molim Vas za pomoć odnosno dodatne informacije koje bi mi pomogle pri određivanju stanja u kojem se otac koji je 21.09.2007. operirao karcinom debelog crijeva trenutno nalazi te kakvu terapiju možemo očekivati.
Naime, po izvršenoj operaciji doktor nam je rekao kako je tumor, koji je gotovo u potpunosti zatvorio crijevo te je stoga sprečavao pražnjenje, odstranjen te da je osim odrezanih 30-tak cm debelog crijeva (tumor se nalazio na udaljenosti 20 cm) odrezan i zaraženi dio mokračovoda. Nadalje, uzeto je i čvorasto tkivo sa limfnih čvorova te je poslano na analizu. Zahvat je obavljen bez ugradnje vrećice. Iz svega rečenoga pretpostavljamo da se radi o Dukesu C. Doktor nam je rekao da je sada bitno da se otac odmori od operacije, te da se pričeka nalaz i da se nadamo da tumor nije još negdje "procurio".
Otac ima 57 godina,sportaš je i u odličnoj je fizičkoj kondiciji te Vas molim da mi na osnovu prethodno napisanoga odgovorite kakvu terapiju možemo očekivati i kada je poželjno započeti (zračenje, kemoterapiju ili oboje) te kolike su šanse da se otac oporavi. Također molim Vas za preporuku glede alternative i dodatnih sredstava koja bi mogla ojačatiti imunitet i pospješiti liječenje (spominje se aloe vera, noni sok, ginko,koloidno srebro, živa voda itd.)
Unaprijed zahvaljujem.
S poštovanjem,
Marinko.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

02.10.2007. 23:15

Na temelju podataka koje navodite nije moguće pouzdano reći o kojem se stadiju bolesti kod vašeg oca radi. Patohistološki pregled limfnih čvorova će pokazati da li su oni zahvaćeni metastazama ili nisu. Ako su zahvaćeni metastazama tada se radi o stadiju Duke's C. Bolesnici u tom stadiju bolesti prežive 5 godina u 35% do 40% slučajeva. Kod vašeg oca svakako će biti nužna adjuvantna kemoterapija, već zbog tumora koji je zahvatio okolne organe(T4).