Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


karcinom rektuma


Autor Poruka

Zoran Vukovar

27.09.2007. 10:00

Postovani doktore,mojoj majci su dijagnosticirali prije mjesec dana tumor debelog crijeva te je ubrzo nakon toga i operirana u Osijeku.Pustena je iz bolnice i trenutacno je na kucnoj njezi,prva kontrola je za nekoliko dana.Glavna dijagnoza:Carcinoma recti supraanalis..Sporedne dijagnoze:Laparotomia mediana.Proctosigmoidectomia intersphincterica cum excisio mesorecti totalis.Receptaculum coli sigmoidei.Anastomosis recepta culoanalis.Appendectomia..operacija uredno prosla,nema vrecice;metastaza..hrani se po uputama iz bolnice ali joj se stalno stvara kiselina u zelucu(zgaravica) i veceras je dobila temperaturu pa se bojimo da nije doslo do nekakve upale?ne znamo jos nista ni za kemoterapiju pa me zanima Vase misljenje?koliko jos majka otprilike moze zivjeti? Unaprijd zahvalan,Zoran K.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

02.10.2007. 23:15

Na temelju podataka koje se naveli moguće je reći samo to da je vaša majka operirana, čini se uspješno, od karcinoma debelog crijeva. Da bi se moglo govoriti o daljnjem liječenju ili prognozi potrebni su detaljni podaci o vrsti karcinoma i stupnju zloćudnosti, veličina i proširenost tumor i dio debelog crijeva na kojem se nalazio, da li su regionalni limfni čvorovi zahvaćeni metastaza, dob i opće stanja zdravlja vaše majke. Vaša će majka sigurno biti upućena onkologu radi daljnjeg postupka, a on će o tome odlučivati na temelju gornjih podataka.