Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hemeroidi ili karcinom


Autor Poruka

deprozel

18.05.2009. 20:30

Postovani,
imam 24 godine i vec dva tjedna me muci jedan problem pa vam se javljam u nadi da ce te mi pomoci u rijesenju istoga. Prije jedno dva tjedna osjetio sam bolove na zavrsetku debelog crijeva(anusu). jucer sam za vrijeme tusiranja osjetio nesto kao bradavicu na zavrsetku debelog crijeva. Gedao sam na internetu o raku debelog crijeva i uglavnom su sve kvrzice unutar debelog crijeva. Da li je moguce da se karcinom pojavi na vanjskom dijelu ( jer sam citao da bi to bio karcinom rektuma). ili je rijec o hemeroidima iako bas ni o tome ne znam nista.Vjerovatno ce te mi savjetovati da posjetim doktora, ali jednostavno mi je neugodno , a i ne znam kako se zove specijalist kojemu bi se trebao obratiti. Unaprijed zahvaljujem.!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

26.05.2009. 20:40

Na žalost, bezliječničkog pregleda nikako nije moguće utrditi o čemu se radi. Ne mogu samo na temelju vašeg opisa nagađati što bi to moglo biti, to bi bilo vrlo neozbiljno. Svladajte neugodnost i otiđite liječniku na pregled. Liječnik specijalist koji se bavi bolestima završnog dbelog crijeva zove se proktolog, a ambulanta je proktološka. Za početak možete otići na pregled svojem liječniku primarne zdravstvene zaštite, a on će vas uputiti na daljnje preglede koji budu potrebni.

smilealways11

06.09.2010. 22:01

postovani!
ovako,zadnjih mjesec dana boli me anus,odnosno osjecam neku kvrzicu,koja se pojavi svakih par dana i tada me i boli.,a nekad se znaju pojaviti "jastučići" oko anusa,ali oni ne bole.Sada zanima me da li su to hemeroidi?i da li je dovoljno ici kod moje doktorice opce prakse? i ako me mozete savjetovati sto da joj kazem jer mi je veoma neugodno sad zahvaljujem!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

08.10.2010. 12:30

Na žalost, bez pregleda, a samo na temelju opisa stanja od strane bolesnika, nemoguće je postaviti bilo kakvu dijagnozu. Hemeroidi jesu najčešća bolest anusa, ali to ipak treba potvrditi pregledom. Bilo bi najbolje da od svoje liječnice zatražite da vas pošalje na pregled specijalistu proktologu.