Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kruljenje u želucu i crijevima


Autor Poruka

djeronimo

06.05.2011. 10:10

U periodu dok mi je stolica bila izrazito tvrda pojavila mi se krv u stolici,nakon nekog vremena sam se obratio liječniku koji me poslao kod digestivnog kirurga koji mi je napisao da imam criptitis hipertrofica i dao antibiotik medazol koji sam uzimao 8 dana.Poslije toga mi se javilo kruljenje u želucu i ponekad u crijevima praćeno podrigivanjem i vjetrovima.I prije pregleda sam imao problema sa podrigivanjem ali kruljenka nije bilo.Ponovno sam se obratio tom liječniku i dao mi je reglan.Ja sam doživo u međuvremenu i veliki stres ,naime prijatelj mi je obolio od raka testisa i umro nakon par dana šte je u mene uvuklo još veći strah i anksioznost.Sad sam jako uspaničen i nervozan budući da ne znam imam li ja koju zloćudnu bolest.E da stolica mi je sad dosta mekša , nekad i po dva tri puta dnevno.Možete li mi nekako pomoć??imam 25 god

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

28.07.2011. 23:10

Netreba vam nikakva pomoć. Niste ozbilno bolesni i nemate tumor debelog crijeva. Navedeni simptomi su funkcionalne prirode to jest znak su prirodnih promjena u funkciji debelog crijeva. debelo crijevo je organ koji reagira na promjene psihoemocionalnog stanja organizma to jest na stres. Savjetujem vam da se sa svojim liječnikom posavjetujete o načinu prehrane i da održavate normalnu tjelesnu težinu i da pojačate fizičku aktivnost, rekrativno bavljenje nekiom sportom(to može biti i obično pješačenje).