Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


metastaze na jetri


Autor Poruka

opala

03.10.2008. 20:30

Lijepi pozdrav svima.... ukratko da napišem nešto o našem slučaju. Mami (68godina) je u veljači dijagnosticiran tumor na tankom crijevu (operacijom nije odstranjen nego je napravljena premosnica) metastaze na jetri, plućima i bubrezima . Kemoterapija od svibnja do rujna, koju je relativno dobro podnjela. Nalaz zadnjeg MR je da nema metastaza na bubrezima i plućima nego samo na jetri veličine kao u veljači. Moje bi pitanje bilo:
postoji li lijek, odnosno zahvat, koji bi pomogao u potpunom izlječenju, odnosno zadržavanju sadašnjeg stanja.... Unaprijed hvala na savjetima i odgovorima

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

06.10.2008. 23:30

Niste naveli ono najvažnije, a to je o kakvom se tumoru radi, patohistološku dijagnozu.

opala

07.10.2008. 18:50

Hvala Vam lijepo na odgovoru. Radi se o adenocarcinomu.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

03.11.2008. 22:35

Na žalost, budući se radi o adenokarcinomu, ne postoji niti lijek(kemoterapija) niti zahvat koji bi mogao tu bolest izliječiti u stadiju akad su već prisutne metastaze. Moguće je samo postići kraće ili dulje zaustavljanje napredovanja bolesti.