Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mišljenje


Autor Poruka

mpadezanin

28.03.2007. 20:00

Imam 37. god.Prije mjesec i pol primijetila sam sluz i svjetlo crvenu krv u stolici.Učinjena mi je rektoskopija i pol.kolonoskopija-nađene su popucale kapilare u rektumu,ostalo b.o.Počeli su se javljati grčevi,čuo se je rad crijeva i nekoliko lažnih poziva na stolicu i nakon par dana mekša stolica s puno sluzi i svjetle krvi.Zadržana sam u bolnici gdje je učinjena kompletna kolonoskopija-DPR uredsn,duž cijelog kolona izraženiji kapilarni crtež,nabori pravilni i V.Bauchini b.o.Bakteriološki nalaz uredan,UZV abdomena uredan,krv i urin u granicama normale,markeri CEA<0.50,CA 125 10.4,CA 15-3 5.7,CA 19-9 GICA 7.1,FT4 11.53.Otpuštena sam kući bez th osim dijetne prehrane i kontrola za 1 mj.uz nalaz hemocult.5 dana nakon kolonos.sluz i naznake krvi su još prisutni.Imam policistične jajnike,ciste u dojkama-sve kontroliram,unatrag 2 god.povećane lim.čvorove na vratu i u aksilama-citološka punkcija bila u redu.Otac mi je umro od Hodgkinovog tumora.Da li je potrebno napraviti još neke pretrage ili pričekati mj.dana i pratiti stanje?U zadnji pola god.pila sam 4 antibiotika za razl.infekcije.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

05.04.2007. 00:30

Pod nadzorom ste specijalista i postupite prema njegovom savjetu. Ovog trena nema drugih mogućih pregleda koje bist mogli napraviti.