Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nalaz


Autor Poruka

mv

17.02.2011. 14:00

Poštovani!
Molim Vas za mišljenje o ovom nalazu!
Kolonoskopija: aparatom se, unatoč stalnom naviranju tekuće, smeđe stolice, ulazi u terminalni ileum. Pregleda se oko 10-tak cm ileuma u kojem se ne nađe patološke morfologije. Cekum se uredno distendira zrakom. Valvula Bauchini je morfološki atipična te se sa iste uzme bioptat. Lumen, haustre i sluznica dostupna analizi su morfološki uredni. Sluznica rektuma je vulnerabilna. Pri izlasku se nađu unutarnji hemoroidi gr I-II.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

05.03.2011. 13:40

U opisu ovog načaza nema ničega što bi govorilo da je pronađeno nešto sumnjivo na tumor, osobito ne zloćudni tumor. Sluznica je malo nježnija(vulnerabilnija), ali to nije ništa posebno značajno, može biti posljedica lagane upale. Treba pričekati nalaz uzorka tkiva(bioptat) koji je uzet s mjesta prelaska tankog u debelo crijevo. Obzirom da niste bili dovoljno dobro pripremljeni(očišćeni) za kolonoskopiju nalaz se ipak ne može smatrati potpuno puzdanim. Zbog toga, aki postoji neki ozbiljniji simptom ili drugi razlog za kolonoskopiju, trebalo bi ju ponoviti za 6 mjeseci.