Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

odette

28.02.2007. 22:40

Postovani, unazad nekoliko mjeseci osjecam svrbez rektuma, pojacano pri stolici, ponekada i nevezano za stolicu. samo svrbez, ne bol. Krv sam mozda u tragovima jednom primjetila, par tockica, a mozda mi se ucinilo. Sve drugo je obicno i normalno. Na onom Amsat pregledu ( gdje stojite na mesinganim plocama, u ruke dobite dva mesingana predmeta i na celo jedan, onda vam kao mjere sve organe, protok kisika kroz njih dok ne disete 15 sekundi, blabla) mi je receno da sam zdrava, ali ako ce mi se nesto razboljeti, to je rektum. Obracam Vam se ovim putem, da bih saznala kojem doktoru da odem, kako se uopce zove takav doktor. Da li to svrbezbmoze imati veze sa rizikom od raka ili neke bolesti debelog crijeva? Oprostite ako ovo nije tema za ovaj forum, Unaprijed hvala
Odette

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

03.03.2007. 23:00

Već sam više puta naveo da se dijagnoza ne može postavljati samo na temelju opisa simptoma od strane bolesnika. Stoga vam najtoplije savjetujem da se javite na pregled kirurgu ili kirurku-proktologu.