Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


povremena nabreklina u perianalnoj zoni


Autor Poruka

Milan

10.01.2006. 09:50

Povremeno mi se javlja nabreklina u perianalnoj zoni velicine oraha i to uglavnom u stanju mirovanja(lezeci polozaj).Pri opipavanju ona je tvrda a kada nestaje oseca se nesto mekano.Pri neposrednom dodiru ne oseca se odmah bol vec posle oko pet minuta i on migrira u levu stranu trbuha i bubrega,medjunozje,butinu leve noge i traje desetak minuta.Isto tako se javlja trnjenje leve sake i levog stopala.Da li se radi o hemoroidima,nekoj vrsti tumora,i koliki je faktor rizika za nastanak raka debelog creva?Hvala.

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

28.01.2006. 11:33

Iz vašeg opisa teško mi je naslutiti o čemu se radi. Možda se radi o prianalnoj herniji. U svakom slučaju postavljanje dijagnoze iz opisa stanja od strane bolesnika je nemoguće i bilo pogrešno i štetno to raditi jer se vrlo lako može postaviti potpuno pogrešna dijagnoza. Zbog toga vam najtoplije savjetujem da odete na pregled kirurgu-proktologu koji će sa sigurnošću utvrditi o čemu se radi i preporučiti vam odgovarajuće liječenje.
Mislim ipak da je opasnost nastanka raka debelog crijeva mala.