Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sumnja na rak debelog crijeva


Autor Poruka

Miki

22.11.2005. 10:10

Prije 2 - 3 dana se na završnom dijelu debelog crijeva (praktički na vanjskom dijelu debelog crijeva) pojavila se kao neka vrsta zadebljanja (podkožni ugrušak, kvržica tamne boje) veličine oko 3mm. Nema poteškoća sa hemeroidima i sl. Prisutnost mekanije stolice, ali ne mora biti uzrokovano time jer se ista stabilizira... U posljednje vrijeme (unatrag 5 godina) težina konstantna (visina oko 182, težina oko 90kg), bavljenje sportom prisutno tijekom cijele godine, prehrana razna (od fast food, žitarica, razna variva, povrće, meso - piletina/svinjetina/govedina/teletina-sušeno/pečeno...). Nema nuspojava u smislu specifičnih bolova i sl.... Mišeljenje? Postoji i slika navedenog zadebljanja - samo pošaljite mail na koju adresu da Vam ju pošalje?! Zahvalan Unaprijed na odgovoru.

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

22.11.2005. 21:13

Otiđite na pregled liječniku proktologu ili općem kirurgu. Nema dugog načina da se postavi dijagnoza i odredi liječenje. Ne bih se upuštao u postavljanje dijagnoze putem e-mail-a.