Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PSA Problem


Autor Poruka

24.10.2006. 20:45

Nedavno sam obavio PSA kontrolu, zbog simptoma koje imam. PSA je iznosio 2,69 ng/ml. Simptomi koje sam poceo primjecivati kod sebe, su izostanak erekcije, izostanak i jutarnjih erekcija, kod mokrenja, na kraju ne bih mogao istisnuti zadnjih 10-tak kapljica, u biti oslabljen mlaz. Sve me je to zabrinulo, te sam potrazio pomoc kod svog lijecnika. Obavio sam PSA i prema skali za moju zivotnu dob je povisen ( 39 godina) Jako sam zabrinut, zbog simptoma oko izgubljene erekcije, nezainteresiranosti za sex, i samog nalaza PSA.
(Prije mjesec dana prebolio sam upalu pluca, te u roku od dva mjeseca obavio dva puta rtg pluca, koristio sumamed) Narucio sma se kod urologa, ali to se ceka po 2 mjeseca. Sto da cinim? Zabrinuti

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

25.10.2006. 00:30

Već sam više puta naveo da nije moguće postavljati dijagnoze i preporučati liječenje samo na temelju opisa simptoma od strane bolesnika, a bez pregleda liječnika i rezultata ostalih potrebnih pretraga. Mogu vam reći samo sljedeće: vaš PSA je tek neznatno povišen u odnosu na staistički prosjek za dob(2,5 ng/mL) i mala je vjerojatnost da se radi o zloćudnom tumoru(oko 10%-15%). Međutim, ostali simptomi koje navodite ipak upućuju da postoji određeni problem u području donjeg dijela urinarnog trakta. Savjetujem vam svakako da se javite urologu na pregled koji će utvrditi o kojem se problemu radi. Ako živite u manjem mjestu, pokušajte se predbilježiti za pregled urologa u nekom od većih centara. Možda se tamo manje čeka.