Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinutost


Autor Poruka

ante.b

08.11.2007. 08:20

Majka mi je nedavno bila kod specijaliste na pregledu ultrazvukom. Prvotni cilj je bio pregled srca, ali liječnik se odlučio i na pregled trbušne šupljine, te je nakon pregleda konstatirao da je zamjetio nešto neprirodno u predjelu debelog crijeva, te joj je savjetovao dalnje pretrage. Ona ima lošiju stolicu, ali zasada nema krvarenja niti sluzi. Liječnica opće prakse bagatelizira nalaz specijaliste i uporno tvrdi da dok nema krvarenja, sluzi ili sl. nema razloga za zabrinutost, te joj propisuje nekave čajeve za bolju probavu. Majka mi je 1949. godište, te ima malo i povišen kolesterol. Mislite li da se mogu pouzdati u liječnicu opće prakse ili da inzistiram na uputnici za daljnje pretrage. Otac mi je naglo umro u 55 godini života od moždanog udara, te ne želim da mi se ponovi tragedija ako je ikako mogu izbjeći. Molim za savjet!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

08.11.2007. 20:25

Već sam više puta naveo da ne mogu i da nije dozvoljeno davati svajete samo na temelju opisa određenog stanja od strane bolesnika, a bez pregled i nalaza dodatnih pretrga ili pouzdanih dijagnoza postavljenih od strane drugih liječnika. Prema tome, niti vama, ne mogu dati drugi svjet osim da se o rješenju vašeg problema dogovorite sa svojom izabranom liječnicom primarne zaštite čija je obaveza da vam pomogne i koja je odgovorna da vam osigura najkvaliteniju zaštitu zdravlja.