Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


žuta pjega


Autor Poruka

slavica

06.05.2006. 13:00

Poštovani!

Mojoj majci je otkrivena bolest žuta pjega, kako nije u mogućnosti lječiti se skupom metodom ampulicom Visudyne predložili su joj lječenje metodom Avastinom, pa nas zanima ukratko kakva je to metoda i koje su joj dobre, a koje loše strane?

Hvala

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

07.05.2006. 11:55

Avastin (bevacizumab) je monoklonsko antitijelo koje sprječava stvaranje novih/patoloških krvnih žila u tumorima, ali i na žilnici oka oko, žute pjege, što dovodi do degeneracije žute pjege. Primjenjuje se ili kao intravenska infuzija ili kao injekcija direktno u staklovinu oka. Do sada su objavljeni rezultati nekoliko manjih kliničkih pokusa koji su pokazali da se Avastin može uspješno primijeniti u liječenju staračke neovaskularizacijske degeneracije žute pjege s dosta povoljnim učinkom bez većih nepoželjnih nuspojava. Međutim, nisu poznati dugoročni učinci niti dugoročne nuspojave, budući se lijek tek počeo primjenjivati u liječenju navedene bolesti.