Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Ateromi - kronične upale


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

rusha

01.04.2016. 22:35

Pozdrav.

Pročitala sam stare teme o ateromima i dosta tekstova, ali ne nalazim odgovor na svoje pitanje. Imam više ateroma (ili bar mislim da su ateromi) na preponama. Tri sam već kirurški odstranila i nalaz je potvrdio da se radi o ateromima. Zbunjuje me to što svugdje piše da je to estetski problem, ali kod mene nije tako. Kad ih nema, nema ih, ne vide se, ne osjete pod prstima, ne bole. Ali čim osjetim laganu bol već sljedeći dan imam upaljenu kvrgu. Liječim ih antibiotkim mastima, ali i to svaki put sve duže traje tj. sve sporije djeluje. Ne prođe mjesec da bar jednom nemam upalu. Uvijek su na preponama, ali ne uvijek na istom mjestu. Pojavljuju se na nekoliko mjesta, uglavnom na liniji gaćica. Budući da ne mogu svaki put trčati kirurgu, a i neće svaki kirurg da operira (što je logično) ja ne znam više što da radim.
Nevjerojatno mi je da ne znamo od čega nastaju. Objašnjenje da sam tome "sklona" mi je obeshrabrujuće. Ja se 15 dana u mjesecu ne mogu baviti sportom, hobijem, ponekad ne mogu ni sjediti normalno.
Postoji li neki način, neka pretraga da saznam zašto sam "sklona" i kako da preveniram pojavu novih ateroma?
Postoji li mogućnost da se radi o nečem drugom, povezanim s ginekološkim problemima za koje ne znam?

Hvala Vam na odgovoru.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.04.2016. 23:05

Mislim da se navjerojatnije ne radi o ateromima. To nije mjesto za aterome, niti se novi javljaju tako često. Očito je riječ o ponavljajućim upalama, ali pitanje je kakvim. Preporučio bih pregled dermatovenerologa da se vidi o čemu je riječ. Mislim da promjene nisu vezane niti s ginekološkom problematikom.