Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14398

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


bijelkaste naslage


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mando

06.02.2012. 09:10

krajem 9 mjeseca sam imao intiman odnos nezaštićen, 26-27.9.11. tako nešto
26.10.11. sam bio kod dermatologa, koji mi je dao da obavim pretrage,, crvenilo, svrbeš spolovila uz bjelkaste naslage, pecka ga pri mokrenju. Ima bijelkaste naslage na jeziku i ragade u usnim kutovima, na jeziku nešto bjelkastih naslaga, spolovilo izrazito eritematozno. pretrage vađenjem krvlju sam vadio nakon 1-2 dana, a bris uretre i jezika nakon tjedan dana. kupke u svijetloj otpinin hipermargana, travacort, potom imazol do kontrole, za usta rojazol orani gel i nistatin za usne kuteve.
14.11.11. nešto manji eritem na spolovilu, na jeziku još bjelkastih naslaga. EIA test: anti HAVI igm neg. anti HCV neg. HIV Ag/Ab neg. HCV Ag/Ab neg. HbsAg, antiHBC, antiHBCIGM, anti HBE- sve negativni, -anti HBs pozitivan 139, 00 MIU/ml. s tim da sam cijepljenjen protiv hepatitsa B u osnovnoj školi.
KSb.o. DKS seg. gran. 37, (44-72), limfociti 56 (20-46) ostalo b.o., GUK, urea, kreatinin, AST, ALT, GGT, bilirub ukup. sve u ref. vrijed., u urinu :10-15 L, nešto bakt. bris uretre bakt. - izolirana Ureaplasma urealyticum 10 na 4. Urinokultura -sterilna. Brisu uretre na Chlamydiu - neg. Ejakulat bakt. - nisu porasle patogene bakt.. Bris uretre na gonokok neg. bris glansa penisa na gljive neg. bris jezika na gljive neg.
Folna kis. 13,4 (16,3-34,9),
vit. B12 292,6, ZN 16,9.
terapija : doksiciklin kaps. 2*1 tijekom 7 dana, Folacin tbl 1*1 tijekom 2 mje. i nastaviti s rojazol gelom i ninstatin, isto dolje hipermargan i imazol
15.12.11. bris uretre na ureap. negativan. Jezik bjelkasto oblozen, usne kutovima ragade, spolovilo (diskretno) erimatozno, terapija, multivitamini, rojazol orani gel, ninstatin,, spolovilo kupke u hipermarganu, triderm i potom rojazol,
20.1.2012. jezik ponovno bjelkastno obležen, , spolovilo bjelkastno obloženo, terapija, usnu šupljinu rojazol gel, kruta hrana više puta dnevno, spolovilo kupke u hipermarganu, rojazol gel i cicabio krema 2 puta na dan.

moja doktorica me šalje na maksilofacijalnu kirurgiju,
24.1.12. kliničkim pregledom sluznica usne šupljine uredna, bez patolških nalaza, i bez znakova gljivične infekcije.
lokalno u th.:
-ispirati usta čajem od korijena bijelog sljeza, koristiti kisele napitke te žvakače gume i bombone za stimlulaciju salivacije, kontrola za 2-3 mje.

koliko sam primjetio noću se probudim budu mi suha usta, budem žedan, kad se probudim ujutro jezik mi bude bijelkast, čim nešto pojedem, ili nakon nekih sat vremena izgubi se bijelilo na jeziku ali ne skroz, ostane zadnji dio jezika bijelkast, što se tiče prednjeg jezika izgubi bijelilo ali vidi se još malo sitni sloj s crvenim točkicama kojih nema puno sa strane, što se tiče usnih ragada, koliko primjećujem na sebi da to imam oduvijek, uglavnom kad pogledam od mame, tate i sestre jezik, moj je malo više bijelkastiji tijekom dana od njihovih, ali što se tiče spolovila, pa prestao sam s tim kupkama hipermargana, jer treniram ponekad 2 puta na dan, nogomet i teretana, pa se rijetko kada uopće kod kuće tuširam, što više mažem s tim rojazolom spolovilo mi je sve bijelije, i ponekad tu naslagu je teško skinut jer ko da se zalijepilo, a kad ne mažem, bude malo bijelkasto, s tim da s običnim pranjem se to skine dolje bez ikakvih problema, ali opet sutra dan bude prisutno, fizički se osječam ok, vani je minus 10 ja trčim po 5 km, 6 puta tjedno imam trening nogomet, teretanu ubacim 3 puta tjedno(uglavnom 1 mišić na dan, ponekad 2), dok kod kuće vježbam 2 tjedno, jedem 3-4 puta na dan, tijelo mi je ponekad izmoreno, ali kad pogledam svoje suigrače, oni nebi ni pomislili na drugu aktivnost poslije hladnoće i snijega na još neku aktivnost, uglavnom krenio sam početkom 1 mjeseca i na treninge i u teretanu, fizički se osječam dosta stabilno, temperaturu nisam imao od 2010 godine, glavobolju ne pamtim, mokraća mislim da mi je boje kakve je i prije bila tako isto i stolica, jedino što me vjerojatno zbog ove hladnoće ponekad kašljem i nos mi malo curi, kad promijenim temperaturu mjesta, iz toplog u hladno i obratno, što mislim da je sasvim normalno nakon trčanja po ovoj hladnoći, specijalist dermatovenerolog je govorio da su to gljivice na jeziku također i na spolovilu, i da to cijelo vrijeme vuče na virus npr. HIV, kada sam bio na pregledu: specijalist orane patologije mi je rekao da nema nikakvih naznaka gljivične infekcije i da je jezik uredu samo što nemam dovoljno sline u ustima, uglavnom i prije, dok sam mlađi bio, igranjem nogometne utakmice uvijek sam morao piti dosta vode naspram drugih igrača, ali s time da nemam dijabetis.

Ako bi mogli svoje mišljenje iznijeti? hvala lijepa na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.02.2012. 15:30

Svi nalazi su Vam bili uredni, osim što ste imali Ureaplasmu koju ste izlječili (što se vidi na kontrolnom nalazu). I nalaz oralnog patologa je uredan, kao i sve pretrage na gljive. Ne vidim razloga za liječenjem.

Mando

07.02.2012. 11:15

zaboravio sam pitati, nakon mjesec dana sam se testirao hiv, hepatits na eia test, jel to dovoljno za uočavanje virusa? i zaboravio sam spomenut još jedan problem, na kožici ispod glavića, neznam kako bi to objasnio, uglavnom, dosta je često pristuno nestane na 1-2 dana ali bude skoro stalno, na kožici je tamo di je ta tanka nit koja spaja kožicu i glavić, "sitne točkice" koje ponekad imaju bijelu boju vjerojatno od rojazola, a ponekad nemaju, malo se razlikuje od kože promjer je max 1centimetar? hvala lijepa na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.02.2012. 15:30

Navedene pretrage su sasvim dovoljne za otkrivanje HIV-a i hepatitisa. Za drugo pitanje, mislim da se previše opterećujete, a nemate sigurnih znakova neke bolesti.

Mando

12.02.2012. 12:50

hvala lijepa na odgovoru, najviše me je brinulo to za hiv, jer je prošlo mjesec dana od spolnog odnosa i onda sam se testirao taj eia test i vadio krv, i ja se nadam se da je dovoljno

Mando

22.02.2012. 23:45

21,2,2012- lokalni nalaz spolovila trenutno uredan, jezik diskretno obložen, nastao je drugi problem, osječam ponekad peckanje u stomaku, npr, u rebrima, pa ispod rebra i tako, npr. to traje 3-4 otkucaja srca, tako nešto, i uvijek u raznom dijelu trbuha, ponekad vjerojatno 1-2 puta osjećam i na glaviću ali na glaviću samo jednom pecne i to je to?

Mando

22.02.2012. 23:45

zaboraivo sam reći, stojeći, ležeći, ispisao sam stomak, upalio masažer i po stomaku radio, očekivao sam neku bol, ali nisam ništa osjetio, ovo se samo javi, hvala lijepa na odg

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.02.2012. 11:40

Po svemu, Vi nemate nikakvu kožnu niti spolnu bolest.

Mando

01.06.2012. 15:30

Lokalno:nalaz na testisima uredan. Na penisu prepucij se lagano prevlači preko glansa. Nešto skraćeniji frenelum. Meatus uredno pozicioniran. Uz frenulum sa desne strane, uopčava se bjelkasta tumefakcija koja djeluje da se nalazi subkutno i površine oko 1cm. S lijeve strane frenuluma identična promjera 2do3mm.
Opisane promjene ne imponiraju kao gljivične etiologije. Za kontrolu učinit urin, urinokulturu, bakt. ejakulata, bris uretre bakt. i bakt. pregled uretre na CUM, ko što sam bio rekao nakon spolnog odnosa koji je bio u čet., u sub. su mi se pojavile te 2 tumefekcije, koji bi možda razlog mogao bit tome? i šta je to tumefekcija?, jer sam izgleda to dobio nakon spolnog odnosa, hvala lijepa na odgovoru, što se tiče bijelih lezija na jeziku to je od heliobakterije, to upravo sad riješavam, hvala lijepu na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.06.2012. 21:15

To bi značilo otprilike: bjelkasta tvorba. Pričekajte nalaze da se vidi što bi mogao biti uzrok.

Mando

27.08.2012. 09:55

real-time PCR
-COBAS TaqMan test - u stvarnom vremenu lančana reakcija polimerazom za dokazivanje Chlamydiae trachomatis - NEGATIVAN

Sanford-Per vias
-Kulture ostale sterilne.

Identifikacija mycoplasme
Mycoplasma hominis-negativna
Ureaplasma urealyticum-negativna

KULTIVACIJA AEROBNA-EJAKULAT
-PATOGENE BAKTERIJE NISU IZLOLIRANE

KULTIVACIJA AEROBNA
-PATOGENE BAKTERIJE NISU IZOLIRANE

Mando

27.08.2012. 09:55

sad me zanima, to se pojavilo nakon 2-3 dana od intimnog odnosa, šta je moglo utjecat da se to stvori? hvala lijepa na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.08.2012. 10:40

Svi nalazi su uredni. Po svemu, Vi nemate nikakvu kožnu niti spolnu bolest.