Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3952 | Broj poruka: 14220

Borna Pavičić, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Bol ispod nokta(palac na ruci)


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Aniicka24

19.10.2019. 23:00

Pozdrav,moj problem se javio jučer navečer na poslu. Inače radim s kemikalijama i bojama te šamponima raznoraznim. Počela mi se pojavljivati bol nokta i iznad nokta ali samo na desnom dijelu. Ispod je malo crveno i nema dlake koja se mogla zavuci. Uzasno boli i ne znam što je to i što mi je činiti. Molim Vas za pomoć! Hvala unaprijed.

Borna Pavičić, dr. med.

03.11.2019. 16:45

Poštovana, prema vašem opisu, dolazi u obzir paronihija, odnosno upala kože oko nokta koja može uzrokovati crvenilo i bol, pa i pojavu gnoja. Uzročnici su najčešće streptokoki i drugi mikroorganizmi koji ulaze kroz oštećenu kožu (najčešće zanoktica ili trganja kože oko noktiju), a infekciju mogu uzrokovati i nadraživanje kože kemikalijama ili deterdžentima.
Najbolje da učinite pregled kod dermatovenerologa, da se potvrdi dijagnoza i preporuči terapija koja uključuje lokalno čišćenje uz primjenu zavoja i toplih obloga uz eventualnu inciziju i drenažu rane i peroralnu antibiotsku terapiju.

anav23

01.06.2022. 08:05

Poštovani,

zadnjih 2-3 godine prati me čudna bol u području korijena nokta prsta ruke. Bol je prisutna na pritisak, a prilikom udarca iznimno velikog intenziteta i oštra. Ponekad se pojavi spontano i bude pulsirajuća do polovice prsta te prođe sama od sebe. Kožica nokta ne pokazuje nikakve promjene kao ni sam nokat što bi eventualno ukazivalo na gljivice. Boli isključivo dio nokta gdje se nalazi karakteristični bijeli polumjesec. Unazad par dana primijetila sam na tom polumjesecu modricu, što je moguće da je hematom od jednog od slučajnih udaraca. LOM ne zna što bi moglo biti i ne vidi potrebu za daljnjom obradom jer ne dolazi do vidnog pogoršanja (što bi se već trebalo dogoditi u toliko godina). Imate li ideju što bi moglo biti jer za najčešće dijagnoze nemam simptome i je li stanje potencijalno ozbiljno i zahtijeva daljnju obradu? Napomena, u ljetnim mjesecima imam izrazitu hiperhidrozu ruku i stopala, ali nokat boli bez obzira na godišnje doba. Hvala!