Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


opadanje kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kristina

26.11.2005. 11:46

molim vas pomoć.ja sam žena,a strašno je što kod sebe već vidim ,iako mi je tek 26 godina naznake čelavosti. ove godine sam išla trošiti neki odvratno agresivni šampon protiv peruti,jer sam mislila da će mi napokon srediti jaku perut i nakon mjesec i pol sam vidjela da mi kosa jako pojačano ispada i da se na nekim mjestima vidi blaga čelavost. išla sam dermatologici i dala mi je neki šampon sa kojim mi je još gore počela kosa opadati,pa one ampule od vichija koje mi isto nimalo ne pomažu. primjetila sam da mi pomaže jedino jedan jedini šampon a,to je subrina sa sojinim proteinima i jedino mi kosa tad ne opada jako. na mjestu gdje su mi šiške,mala su područja koja su posve čelava i zbilja se već bojim. i pomaže mi kad na tjeme utrljam lak za kosu pante pro-v sa pro vitaminom. razmišljala sam,pa sam dovela u vezu da mi možda pomažu za glavu, sojini proteini i pro vitamin,pa mi zato manje opada. jer to može biti u nekoj vezi.. help,jer mi dermatolozi nimalo ne pomažu. propišu skupe šampone od kojih mi kosa pada ko luda tek. jel mogu ta 2 proteina biti nekako povezana,jel mi jedino to pomaže,ali opet nedovoljno,jer mi nova kosa ne raste baš.. ne mogu vjerovati da mi je onaj šampon uništio nepovratno vlasište. jel se ima negdje kupiti čisti pro vitamin ili sojini protein,pa da to utrljam u glavu ,pa da bude bolji rezultat? hvala na odgovoru

dr. Krešimir Kostović

28.11.2005. 11:53

Ne znam da li gore navedene preparate možete negdje kupiti. To ćete najbolje saznati u ljekarnama.

kristina

29.11.2005. 19:40

raspitala sam se u ljekarni i rekli su mi da nema tih preparata baš za kosu u čistom obliku. kupila sam soja proteine za jesti i sojin lecitin. a inaće moj slučaj je takav da mi je kosa počela masovno opadati nakon korištenja šampona squaphane s od biorge. to mi je valjda toliko jako oštetilo vlasište da mi otad kosa je užasno opala. trošila sam kapsule biotin,ali mi nije ništa pomoglo. inaće mi je krvna slika u redu. trošila sam i vichijeve ampule,ali nakon korištenja svake bi mi dosta kose opalo,a kako mi je sad na mjestu šiška jako malo kose više ne mogu tako riskirati. a najgore od svega je što mi ne raste nova. da li bi mi mogli preporučiti neki šampon koji bi mi oporavio vlasište ili bilo šta takvo. najbolje nešto na prirodnoj bazi,jer svi ti šamponi puni kemikalija i ampule,djeluju na vlasište da mi kosa samo jako opada. sad sam kao najnovije kupila šampon fitoval. da kupim i one tablete fitoval? ako to ne pomogne,da li je dobar šampon hauschka na prirodnoj bazi? već mi je glupo kupovati sve te šampone,i sredstva jer sam tog dosta nakupovala,a sve uzalud.

dr. Krešimir Kostović

30.11.2005. 08:24

Mislim da bi fitoval šampon i tablete bili dobri, za ovaj drugi šampon nisam čuo.