Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


znojenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mary

27.06.2001. 14:11

Moj užasan problem je znojenje ispod pazuha, pa čak i kad sjedim, tj. ne radim ništa. U ovo ljetno vrijeme ne znam što da radim, jer su mi majice mokre i užasno mi je neugodno. Tuširam se često i isprobala sam sve moguće kozmetičke preparate protiv znojenja, ali mi ništa ne pomaže ni kratkotrajno.
Molim hitnu pomoć i odgovor jer je ovo užasno neugodno, i na posao se ne mogu obući normalno, nego sve nekakve debele majice od konca da se ne vide mokre mrlje.

Zahvaljujem na savjetu

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

10.07.2001. 08:01

Hiperhidroza (pojačano znojenje) je vrlo neugodna pojava. U Vašem slučaju se radi o pretjeranom radu žlijezda znojnica u pazusima, a mogla bi biti i kombinacija s pojačanim znojenjem stopala i dlanovima.
Za smanjenje lučenja znoja potrebno je redovito prije za dezinficirajućim sapunima i aplikacija puderom, te primjenjivati antirespirante (s aluminijevim kloridom) u obliku spreja ili stika. Potrebno je trošiti tablete neurostransmitere (antikolinergica) po preporuci neuropsihijatra.
Pamučnu odjeću bez dodatka sintetike treba nositi, a ne debele majice.