Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Aneurizma mozga


Autor Poruka

sofi555

18.01.2013. 11:35

Poštovani,

Imam 28 godina i imala sam u martu 2012. godine rupturu aneurizme mozga na prednjoj komunikatnoj arteriji. U Beogradu sam operisana hitno metodom klipsovanja i na sreću prošla sam bez invaliditeta.
Međutim moj oporavak nije bio ni malo lak kako fizički tako i psihički, jer sam se tek udala i planirala porodicu, a onda nastupa grčevita borba za život.
Pomozite mi jer ja i sada osjećam povremeno jake vrtoglavice, mučnine, ne stabilnost pri hodu. Ct mozga je u redu kao i EEg nalaz.
Takođe javlja mi se nevjerovatan umor vrlo često i moram da ležim jer ne mogu da ustanem.
Voljela bih da nastavim normalan život ali mi to teže ide.

Unaprijed zahvalna

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

24.01.2013. 17:40

Vi ste zaista imali dobrog liječnika neurokirurga koji je na vrijeme rješio inače opasno kliničko stanje. No svakako ova je bolest kao i samo saznanje da ste se kao mlada osoba našla u životno ugroženom stanju izaziva vrlo stresnu reakciju našeg organizma. Popratno tome utjecale su i ostale životne okolnosti koje ste naveli. U Vas je zbog svega nastupio tzv serotonergički poremećaj s čitavim nizom simptoma koji su zapravo posljedica autonomne disfunkcije. Ta se disfunkcija liječi jednostavno primjenom adekvatne serotonergičke terapije. Vi ste sada zdrava i potrebno je kratkotrajna i bezazlena terapija da možete normalno i kvalitetno živjeti.