Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pucketanje u ušima


Autor Poruka

andra.neca

22.01.2013. 18:50

molila bih vas za pomoć,mom suprugu dve godine pucketa u ušima.sve analize su odradjene i dijagnoza je palatalni mioklonus.da li ste susretali do sada sa ovim problemom i da li tu ima pomoći...od terapije koristi rivotril,venlafaksin i eglonil.....lekari su mu u početku davali lekove za epilepsiju(kepra,tegretol i lioresal)od kojih je imao strašne nus pojave u vidu halucinacija i blokade govora(izgovaranja reči)orl nalaz je u redu,poslali su nas na neurologiju,već duže vreme uzima terapiju ali nema nikakvog poboljšanja...........unapred zahvalna

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

24.01.2013. 17:40

Platalni mioklonus , naziva se zapravo palatalni tremor. Može biti simptomatski i idiopatski. Simptomatski tremor je znak degenerativnog oštećenja područja malog mozga i tolivarnih jezgara i prikazuje se u MR-u izrazitom atrofijom tog dijela mozga (cerebelo olivarnih struktura). Češći je idiopatski ili esencijalni tremor čije je pravi uzrok nepoznat. Liječi se clonazepamom (Rivotril) Počinje se malim dozama 1/4 navečer , te se doza postupno povećava na 1/2 navečer , te potom i ujutro. Ovakav polagani primjene neophodan je zbog hipnotičkog nuzdjelovanja clonazepama u početku njegove primjene.