Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


atipična facijalna bol


Autor Poruka

kornelija

09.01.2002. 18:34

Bolujem od atipične facilane bolesti već 12 godina iako je dijagnoza postavljena tek 2000. godine. Od tada prepisan mi je Rivotril i akupunktura.Prije tjedan dana bolovi su se pjačali i puno su intenzivniji nego prije.Trošim Rivotril i idem privatno (kod jedne Kineskinje) na akupunkturu, ali bol je sve jača.
Naručena sam na pregled neurologu i na akupunkturu u bolnici Rebro.
Zanima me zašto se javlja ta bol, kako je uspješno izliječiti i da li je to uopće moguće?
Da li će ona trajati zauvijek?

Prof. dr. Vida Demarin

12.01.2002. 20:26

Ne zna se točno zbog čega nastaje atipična facijalna bol, a taj je termin uveden da bi je se razlikovalo od neuralgije trigeminalnog (5.moždanog živca) i drugih bolnih poremećaja na licu, koje mogu nastati radi problema u čeljusnom zglobu i sl. Neophodna je konzultacija neurologa, koji će ustanoviti, uz pomoć određenih pretraga, o kakvoj se vrsti poremaćaja zaista radi. Od lijekova se obično daju preparati iz skupine antiepileptika ili iz skupine antidepresiva, a primjenjuje se i akupunktura.

zeljka

24.03.2002. 19:28

Ja bolujem od atipicne facijalne bolesti 2 godine.Bol je bilateralna i nalazi se iznad desni gornjih zuba.U pocetku sam imala osjecaj da imam zubobolju,pa su mi dentisti prvo mijenjali plombe,zatim vadili korijenje,a na kraju i same zube,medjutim bol je i dalje ostajala.Bol je i nastala prvi put uslijed tretmana mijenjanja plombe kod zubara.Inace bol je konstantna,duboka,tupa,ponekad u obliku probadanja ili goruca bol.Do danas sam probala skoro sve vrste tableta protiv bolova,zatim nekoliko antidepresanata,nakon toga sam koristila antidepresante u kombinaciji sa epilepticima.Probala sam akunpunkturu,2 blokade anesteticima medjutim sve je bezuspjesno.Ja sam vec poprilicno iscrpljena od jacine bolova i postajem pomalo depresivna.Dosta sam vec procitala o toj bolesti i objasnjeno mi je da je lijecenje dugotrajno,pa me zanima da li je uopce izljecivo i sta mi je jos preostalo pokusati da bih se izljecila.