Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Slabost i trzajevi mišića nogu


Autor Poruka

Anita

06.03.2002. 20:53

Ne znam odakle da počnem, ali ovako imam problema sa žilama u vratu odnosno smanjena elastićnost i povišen tonus krvnih žila(color dopler), u zadnjih par mijeseci, učesale su vrtoglavice, lupanje srca, opća slabost u mišičima nogu , zanošenje tijela pri hodu, ljuljanje tijela kod ležanja, baš se vidi da se blago ljuljaju (noge),imam problema sa stajanjem u mijestu, jednostavno nemam snage jere ti se noge počnu tresti.Počinju se javljati bolovi u donjem dijelu kičme iako navodim da je rtg cijele kičme u redu.Bila sam kod doktora za štitnjaču i samo je malo uvaćana ali je i o u granicama normale mada me steže u predijelu vrata.Kardiolog u redu,EMG u redu,osim što mi je neurolog naveo da imam vegetativnu podražljivost, pijem lijekove za smirenje ali i dalje ostaje slabost ,jako znojenje lupanje srca, nemogu doći do zraka, pri manjem naporu.Ne znam što s dešava ali koda ne mogu konrolirai noge, sad se već to ljuljanje javlj u predijelu cijelog tijela, kad se pogledam u ogledalo glava mi se blago njiše. Imam problema i sa sijedenjem jer jednostavno ne mogu sijediti na miru moram mijenjai položaj ijela jerimam osjećaj da ču pasti sa stolice. Napominjem da sam se u zadnje vrijeme udebljala, mada normalno jedem, dosad još nisam gubila svijest.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

01.04.2002. 11:52

Tegobe koje ste opisali vrlo su nespecifične i teško je na temelju Vašeg opisa zaključiti što bi moglo biti njihov uzrok. Savjetovao bih Vam da se javite svom liječniku koji će Vas pregledati, učiniti eventualno potrebne dodatne pretrage i preglede, eventualno ponoviti neke pretrage, pronaći uzrok Vaših tegoba i na temelju toga Vam odrediti eventualno potrebno liječenje.