Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi i slabost u cijelom tijelu..


Autor Poruka

06.02.2013. 10:15

Postovani,
moj slucaj je malo kompleksniji za objasniti. Naime, tijekom trudnoce, negdje oko sedmog mj. trudnoce (tada mi je povecena doza Clexana na 60 mg, taj lijek sam koristila cijelu trudnocu) pocelo je strujanje, bolovi su me budili po noci koliko su bili intenzivni, ukocenost, pucketanje u zglobovima..Od tada sam u obradi kod u imunolosko - reumatoloskoj ambulanti gdej su nalazi vise manje uredni, jedino na nalazu pise da je smanjena hemolitička aktivnost komplemenat (CH 50) kod mene je 37 L. Poslana kod neurologa, tamo su mi ucinjene pretrage SSEP n. tibialis: obostrano upucuje na moguce znakove periferne rediranosti.
EMNG koji glasi, napisati cu zakljucak: upucuje na srednje tesku, kronicnu, kompenziranu radikulopatiju L5- S1 obostrano i umjerenu, kornicnu, kompenziranu radikulopatiju L4 obostrano. Neurografski parametri na nogama uredni, odnosno nema elektrofizioloskih znakova niti mono niti polineuropatije.
Raden CK koji je bio 325, LDH na gornjoj granici, predlaze se ponoviti pretragu jer je ucinjena dva dana nakon EMNG-a, a nitko me nije upozorio da nisam smijela u tako kratkom roku otici na pretragu..Istovremeno otkiven Hashimoto tireoditis, hormoni uredni, antitijela preko 1300, koristim Letrox od 50 mg. nakon primjene prestala mi je opadati kosa, suhoca koze se smanjila..medutim ova ukocenost i bolovi, cak i kada lezim ne prolaze. Pisala sam jednom lijecniku koji kaze da je moglo doci do mikrokrvarenja u zglobovima zbog injekcija Clexana, ono sto vas zelim pitati je Vase misljenje jer imam hrpu nalaza, a pravog odgovora nema, informacije kao laiku daju na kapaljke. Imam malo dijete, uz te bolove se sve teze brinem za njega pa evo molim pomoc, ako mozete napisati svoje misljenje.

Unaprijed hvala!
Lijepi pozdrav!

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

13.03.2013. 19:15

Teško mi je objasniti u čemu se u Vas radi. Zašto ste dobivala Clexan. Da li je u Vas utvrđen antifosfolipidni sindrom ?. EMNG nalaz upučuje da su Vaši periferni živci uredni a imate simptome koji bi se tumačili bolom koja se širi iz kralježnice u nogu poput i išijasa. Ako je reumatološki i imunološki nalaz uredan pitanje je kojeg je porijekla Vaša simptomatika i da li je ona povezana s nalazima koje ste učinili ili još neki nalazi nedostaju.
Morao bi Vas detaljno pregledati i ispitati neurolog