Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mozdani udar


Autor Poruka

ica

09.11.2012. 09:55

Postovani,
otac mi je imao mozdani udar prije 6 mjeseci,ima 60 godina i do tada nije imao zdravstvenih problema. od nastanka simptoma dosao je je u roku od tri sata i hitno je primljen na tromboliticko lijecenje, nakon ukazane tarpije nisu se pokazali rezultati,cijelo vrijeme je bio pri svijesti,oduzeta je lijeva strana(ruka,noga). Dijagnoza koja mu napisana u u otpusnom pismu je Insultus cerebrovascularis per thromosim/regionis temporoparetalis lateris dextri / dysphasia motoria in sanatione,hemiplegia cerebralis lateris sinistri,Syndroma psychoorganicum. Nakon 21 dan je premjesten na odjel za fizikalnu terapiju i nakon 7 dana otusten na kucno ljecenje. Lijeva noga je pocela da postaje aktivna,ruka slabo. Terapiju koju su mu propisali u bolnici nastavio je da koristi Zyllt 1x75 mg,Prazine 1x50 mg,Roswera 1x10 mg Byol 1x 1/2 od 5 mg. Nakon izlaska iz bolnice 2 mjeseca dolazi fizioterapuet koji radi 2 X dnevno s njim i tu su vidne promjene, da moze sjediti,napraviti nekoliko koraka uz tudjeu pomoc,stap kao pomagalo odbija. Zabrinjavajuce je to sto je psihicki jako lose,svi ukucani su protiv njega,jaka depresija,agresivnost. Ima veliku zelju za zivotom i isto tako da postane samostalan ali ga ove psihicke krize i promjene vracaju unazad za sve sto je dosad uradio.Da li je prava terapija uspostavljena i da li se moze ista vise uciniti operativno ili lijekovima da bi mu se pomoglo? Unaprijed zahvalna

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

13.03.2013. 19:15

Ne operativno se ne može učiniti ništa. Pitanje je koji jeuzrok moždanog udara u Vašeg oca: da li je obrađen kardiološki ?, kakva je cirkulatorna situacija s velikim krvnim žilama u vratu koje opskrbljuju mozak ?. Žašto uzima Zyllt a ne aspirin?
Tati je potrebna terapija da se riješi potištenosti koja se javlja u osoba nakon moždanog udara i biti će bolje.