Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bubnjanje i zujanje u ušima uz vrtoglavicu


Autor Poruka

va7

11.05.2013. 22:25

Poštovani! Moje ime je Vladimir,imam 36 g i problem.Naime u za zadnjih mjesec dana mi se par puta dogodilo da osjetim pojačano zujanje i bubnjanje u ušima
praćeno vrtoglavicom.Jednom sam imao i osjećaj da mi oči bježe lijevo desno uz lagani pritisak u glavi.Svi ti osjećaji nikad nisu trajali duže od 2 minute.
U zadnjih3-4g sam imao ponekad napadaj panike koje sam uspješno rjesio meditacijom.Malo me zabrinjava ovo novo stanje, jer nisam siguran dali su ovo mini napadaji panike ,jer normalni su bili puno jači,stoga bih vam bio zahvalan na odgovoru.
p.s.bio sam na dopleru vratnih žila prije nego što sam saznao da imam napadaj panike i sve je bilo u redu.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
Sa štovanjem,
Vladimir

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

28.11.2013. 13:50

Kratkotrajne vrtoglavice obično nisu problem , ali da bi bila potpuno sigurna važni su dodatni elementi: 1. da li se radi o rotacijskim vrtoglavicama ili gibanju gore , dolje ili vrtoglavicom označavate neki drugi fenomen kao primjerice ljuljanje pred očima, osjećaj nesvestice , smušenosti i slabosti - što nije vrtogalvica. Da li pri senzacijama koje nazivate vrtoglavicom imate osjećaj trzanja očnih jabučica- koje bi značile nistagmus, tada je to znak vrtoglavice vestibularnog porijekla ili vezane uz moždano deblo.
Dakle treba Vas pogledati neurolog da utvrdi trebali učiniti MR mozga, ili je Vaš problem serotonergičkog karaktera kao što su i panični napadaji - koji će se teško smiriti meditacijom