Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dijagnoza


Autor Poruka

Petra 1

22.04.2002. 12:43

Poštovani!


Molim Vas lijepo da mi ako je to moguće objasnite slijedeću dijagnozu i što bi trebalo poduzeti zabrinuta majka jednog 24-godišnjeg mladića.

CEPHALEA POST TRAUMATICA.

OSNOVNA AKTIVNOST dobro izražena srednje voltaže ALPHA-tipa
(10-11 Hz.)sa dobro izraženom vizuelnom blokadom.

Tijekom HV u četvrtom minutu rijetki bilateralno sinkroni srednje voltažni Theta (5-7 Hz.) valovi izraženiji postranično i sprijeda u trajanju do 1 sekunde . Tijekom FS bez promjene aktivnosti. Nema značajne razlike u stranama ni specifičnih grafo elemenata.
Granični nalaz - preporuča se kontrola kroz 4-6 mjeseci. (pregled izvršen 8.04.2002.)

Mogu samo navesti da je 1999. godine imao prometnu nesreću u kojoj je bila dijagnoza :
Fissura temporoparietalist.dx.susp.Commotio cerebri Excoriationes et hammetoma frontalis lat. dx.
a 1986. godine imao je udes kada ga je udarilo auto gdje je imao isto potres mozga (navodno ne jaki) ali nalaz EEG je bio ne sjećam se točno ali nešto ako "abortivni šiljak" pa je išao na pretrage nekoliko puta na neurologiju u Zagreb bolnica........ , gdje smo kontrolirali EEG do puberteta i dr. je savjetova da nije više potrebno da je sve uredu , da bi se te nesretne 1999. godine ponovno dogodila nesreća.

Mogu Vam navesti da je dosta nervozan , vidim da mu se i ruke tresu , dosta je zatvoren i kad ga pitam što ti je da li te nešto boli, zašto si nervozan pa sinko uzmi nešto da se malo smiriš. On mi reće ne želim uzimati ništa za smirenje, nije mi ništa , pusti me na miru kad ja nikome ništa ne govorim što me stalno gnjaviš. Ne želim uzimati nikakve ljekove da se naučim na njih. Ponekad je tako dobar ali imam osjećaj da je dosta nesretan nakon jedne veze u kojoj je bio zaljubljen i cura je pošla iz našeg grada jer u njemu nije mogla nać posao. Teško je zaljubljiv iako mogu reći da je u društvu omiljen i kažu raspoložen. Ali kod kuće je povučen imam osjećaj da mu nije do života. Bojim se da se ne razboli. Ne znam što bi trebalo podzeti. Prije nekoliko vremena natjerala sam ga na razgovor kod psihijatra ali mu je ona prepisala neke jake ljekove (Xanax tbla 0,5 mg, Seroxat tbl 20 mg,Sanaal tbl 10 mg) ali on to ništa nije htio uzimati jer mu je u ljekarni rekla da je to dosta jako.

Molim Vas da mi savjetujete što da radim zabrinuta .

S poštovanjem i unaprijed zahvalna.

Petra 1

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

02.05.2002. 22:17

Dijagnoza koju navodite (CEPHALEA POST TRAUMATICA) označava glavobolju nakon ozljede koju je Vaš sin zadobio u prometnoj nesreći 1999. i 1986. godine. Nalaz EEG-a koji ste opisali je graničan i zahtijeva ponavljanje nakon 4-6 mjeseci. Ako je Vaš sin bio na pregledu kod psihijatra koji mu je propisao lijekove, bilo bi preporučljivo da uzima te lijekove i da se javlja na redovite kontrole kod psihijatra.