Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


tikovi


Autor Poruka

Sanja

20.04.2002. 01:21

Moj sin ima 8 godina ,a zadnje tri-četiri javlja mu se sve veći broj tikova.Počelo je sa žmirkanjem očiju, izvrtanjem šarenica u gornji ugao oka, a nastavilo se sa grčenjem kuta usne, trzajima glave, gornjeg dijela tijela, kašljucanjem, mućkanjem sline, šmrcanjem itd...Svi liječnički nalazi raznih specijalista pokazali su da se radi o potpuno zdravom djetetu, intelektualno vrlo naprednom, no emotivno vrlo osjetljivom. Inače je vesele prirode, društven i teško mi je razumijeti što ga muči. Nikad nije bilo nekih problema u njegovom djetinjstvu i odgoju. Spominju mi ljubomoru na mlađeg brata i da će tikovi prestati. Kako su tikovi sve brojniji i ne puštaju ga ne znam što napraviti. Uključili smo ga na aktivnosti koje je želio i pružamo mu život u sređenim i mirnim obiteljskim prilikama. Kako mu pomoći? Bojim se ruganja njegovih vršnjaka.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

02.05.2002. 22:15

Vrlo je teško na temelju Vašeg opisa zaključiti o kakvom poremećaju bi se moglo raditi. Preporučio bih Vam da se javite sa sinom na pregled neuropedijatru (specijalisti za bolesti živčanog sustava u djece).