Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


EMNG


Autor Poruka

ivana.v7

25.04.2007. 00:35

Poštovani,
molim vas da mi prokomentirate nalaz EMNG-a: na donjim ekstremitetima registriraju se lakše početne neurogene promjene L5 obostrano, više distalno. neurograhski nalaz motornih živaca u granicama normale, F-val primjerenih latencija, senzorni odgovor distalno lagano odgođen. nalaz odgovara lakšim radikulopatskim promjenama u navedenim razinama, uz početne neuropatske promjene distalno na senzornim živcima, aksonalnog tipa. Dana je dijagnoza: dijabetička polineuropatija. Imam dijabetes tip 1, koji je ustanovljen prije 7 mjeseci i 20 mi je godina, stoga se pitam kako je već moguće da nakon samo 7 mjeseci postojanja dijabetesa je moguće dijagnosticirati dijabetičku polineuropatiju? unaprijed zahvaljujem!

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

29.04.2007. 22:35

Poštovana,
Iako ste naveli da Vam je diabetes tipa 1 ustanovljen prije 7 mjeseci, moguće je da ste već duže vrijeme bolovali od latentnog oblika bolesti koji je mogao uzrokovati promjene na perifernom živčanom sustavu što je nalaz EMNG donjih ekstremiteta potvrdio. Potrebna je redovita kontrola kod nadležnog diabetologa koji će Vam dati smjernice za liječenje bolesti.