Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HITNO


Autor Poruka

DRAGULJCE

24.04.2007. 18:33

Molim vas, ako zate sta je u pitaju odgovorite, hvala.

Imam 22 god. Vec 2 god. imam bolove na desoj strai glave poekad jake a poekad blage koji traju svakog dana od 15-30 minuta.Nekada se desi i po dva puta dnevno,ali redje.Kada su jaci bolovi pocne da mi suzi oko na toj istoj strani i ako se nadjem napolju bas slabo ( pogotovo ako je sunce ) vidim.

Prije 3 mjeseca dok sam bio na poslu iz cista mira mi je srce jace udarilo i pocelo da me steze citav grudni kos i glavu , imao sam osjecaj da je kraj.To stezanje se desavalo mjesec dana skoro svake nedjelje.nisam znao za sebe,kao da to nisam bio ja,glava je trnjela cas jedna strana cas druga ali me nije boljela,nego kao da je nesto stojalo na njoj,opsta malaksalost.pomisljao sam svasta.
Iz tog razloga sam uradio svaki moguci snimak:gutao sondu,bio na CT mozga,EEG,EKG,ultrazvuk srca i abdomena, i svi snimci su u redu,jedino sta sam otkrio jeste da su nalazi sa Torlaka pokazali Koksaki B grupe rasponi od 16 do 32.

Meni je cas bilo lose cas bolje svaki put kad je lose morao sam u urgentni centar, a tamo svi nalazi u redu , i nalazi krvi su u redu i hormoni stitne zlijezde u redu.

Posumljao sam da mozda nije od zuba jer na toj strani na kojoj me boli glava imam 3 kvarna zuba , izvadiosam 3 zuba prva 3-4 dana mi se makao bol i peckanje na slepoocnici i osjecam da mi je glava laksa,ali ipak se pojavi bol,rana jos nije zarasla.ali jos imam osjecaj da mi je kao neki pritisak u glavi ali manji nego sto je bio.


Molim vas da mi protumacite EEG nalaz:


EEG u budnom stanju.OA nestabilna,alfa tipa,frekvencije 10-11 Hz,umjerene amplitude,posteriorne distribucije,bez asimetrije strana.Iznad prednjih regiona beta aktivnost do 20 Hz.VB dobro izrazena.Odgovori na HV i FS simetricni


HVALA PUNO

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

29.04.2007. 21:15

Poštovani,
Potrebno je učiniti dodatnu neurološku obradu kako bi se utvrdilo o kojem tipu glavobolje se radi. U mladih muškaraca koji su često pod stresom javljaju se tzv. cluster-glavobolje koje su često jednostrane i praćene dodatnim simptomima autonomnog živčanog sustava (suzenje, znojenje) ili se pak radi o glavobolji migrenskog tipa. U svakom slučaju, javite se svom neurologu koji će vas uputiti na dodatne pretrage.