Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Epi- za dr. Z. Trkanjec


Autor Poruka

seka

15.02.2002. 11:57

Poštovani doc. dr. Zlatko Trkanjec!
Pišem Vam u svezi svoga brata,jer sam jako zabrinuta za njega. Naime, možda se sjetite tog slučaja: bili smo kod Vas na hitnoj oko 18 sati u utorak, 12.02.2002.!
Brat ima 19 godina. 1997 god. imao je tzv. konfuzni napad. Tada je ostao u bolnici (Sestara mil.-odjel pedijatrije) i napravljeni su mu CTG mozga, EEG i dr. Budući da su svi nalazi bili uredni i da je to bio prvi napad, nije dobio nikakvu terapiju. Napad se ponovio u 12 mj. prošle godine i to neposredno nakon preboljenih vodenih kozica. Tada nije išao liječniku.
Posljednji napad bio je 12.02.2002. oko 15 sati.
Sve napade je karakterizirao: gubitak svijesti i kočenje tijela, ali nije mu išla pjena na usta i nije se pomokrio. Prilikom svakog napada imao je temperaturu. Za terapiju dobio je Tegretol 2*100mg.
U utorak će doći na kontrolu.
Budući da znam da se boji ponovnog napada, zanima me da li je ova terapija Tegretolom 2*100mg i končana ili je samo početna dok se ne odredi optimalna prema njegovu stanju? Da li to znači da će imati možda još koji napad dok mu se ne odredi konačna terapija?
Za sada toliko. Ovim putem zahvaljujem na izvrsnom prijemu prošlog utorka 12.02.!

HVALA!

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

25.02.2002. 21:03

Budući da je Vaš brat imao nekoliko napadaja, od kojih dva zadnja u razmaku od svega nekoliko mjeseci, propisana mu je terapija. Mogućnost da zadobije novi napadaj postoji, no propisani lijek trebao bi značajno smanjiti mogućnost pojave novih napada. Za sada nije moguće reći da li je to početna ili konačna terapija, to ovisi o tome kako će se Vaš brat osjećati i što će pokazati rezultati pretrage koje treba učiniti. Svakako neka se javi na kontrolni pregled.

seka

18.03.2002. 10:55

Poštovani dr. Trkanjec!

Zahvaljujem Vam na vašem odgovoru od 25.02.!
Molila bih Vas još ako mi možete odgovoriti na slijedeće:
Moj brat imao je napad neposredno nakon preboljenih vodenih kozica pa nas zanima da li bi epilepsija mogla biti posljedica toga što je tek u 19 godini prebolio vodene kozice? Da li ima takvih zabilježenih slučajeva i ako ima, kakve su prognoze kod tako oboljelih?

(Naime, susjeda, 26 godina, imala je vodene kozice kad i moj brat i njoj se pojavila epilepsija neposredno nakon preboljenih vod. kozica, s time da njoj nalaz EEG nije dobar, a mom bratu je nalaz EEG nakon neprospavane noći od 01.03.2002 uredan?!)

ZAHVALNA SEKA

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

01.04.2002. 12:10

Za sada nije moguće sa sigurnošću utvrditi koji bi mogao biti uzrok bolesti kod Vašeg brata. U određenog broja bolesnika s epilepsijom moguće j pronaći uzrok, no u većine nije danas dostupnim dijagnostičkim metodama utvrditi uzrok epilepsije.