Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


potres mozga


Autor Poruka

stipe

23.02.2002. 21:05

Prije 4 mjeseca u prometnoj nesreći doživio sam težak potres mozga. Od tada imam svakodnevne glavobolje različitog intenziteta, uvijek u području čela, sljepoočnica i očiju. Obično me boli jedna strana glave, ne uvijek ista a ponekad i obje strane odjednom. Imam povremene vrtoglavice i osjećaj pomicanja predmeta oko sebe te nestabilnost podloge na kojoj stojim. Osim toga u par navrata imao sam problema sa vidom, osjećao sam kao da mi se svkim trenutkom mijenja kut gledanja,što je stvorilo dojam usporenog kretanja iako se nismo pomicali ni ja ni predmet gledanja. Prometne nesreće se ne sjećam kao ni sljedećih nekoliko dana iako sam bio svjestan. Molim vas za mišljenje, da li su ovi simptomi uobičajeni za potres mozga, koliko dugo će trajati te kolika je vjerojatnost vraćanja pamćenja.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

01.03.2002. 22:33

Simptomi koje navodite mogli bi biti posljedica traume glave. Međutim, savjetovao bih Vam da se javite na pregled neurologu koji če vas pregledati, učiniti potrebne pretrage i na temelju nalaza eventualno Vam odrediti potrebnu terapiju.

Luna

16.04.2002. 00:56

molim vas da mi napišete sindrome potresa mozga (dijete od 6 mj je palo sa kreveta (cca 40 cm) i nakon spavanja tj, nakon 2,30sata od pada je malo jelo i povraćalo)