Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


epilepsija i venski angiom


Autor Poruka

nana16

30.01.2013. 10:50

moja kći će u 4 mjesecu navršiti 18 god.Od 2010 god. ima učestale glavobolje,praćene vrtoglavicama, te nesvjesticama. Do 2012.god. hospitalizirana je 5 puta.Neurološki je obrađena EEG :EKG;CT iMR mozga.Pronađen je venski angiom uz objašnjenje da on predstavlja nus nalaz i ne može uzrokovati njene probleme . Otpusno pismo iz VŽ bolnice od 21.12.2012.isključuje organski uzrok njenih tegoba.
8.01.2013. god . u Zg je uz ponovljeni EEG dijagnosticirana epilepsija sa žarištem na desnoj strani gdje se nalazi angiom.
Zanima me da li je angiom potrebno operirati i kakve posljedice može izazvati.
Ona je sad počela sa terapijom trileptala i za mjesec dana naručena na kontrolu u ZG uz još jedno mišljenje neurokirurga.


zabrinuta majka

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

13.03.2013. 19:15

venski angiom se obično ne operira. Da li je epilepsija dijagnosticirana na temelju simptoma ili EEG nalaza? Da li je sada nakon uzimanja antiepileptika bolje. Vesnki angiom može uzrokovati poremećaje elktrokortikalne aktivnosti i izazvati epileptogene promjene u EEG-u koje mogu uzrokovati glavobolju. To svakako ne znači da Vaše dijete ima epilepsiju ali može imati tzv dizritmične glavobolje