Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Glavobolja i presjecanje


Autor Poruka

marija007

21.05.2013. 12:45

Poštovani,
imam 21. godinu, žensko sam, vegetarijanka, 167 cm i 70 kg. Pijem kontracepcijske pilule Qlaira malo više od pola godine. S glavoboljama imam problema otkad znam za sebe. Doktorica mi ih je pripisivala manjku željeza u krvi. S vremenom moja krv se popravila. Nije savršena, ali opet je bolja nego je bila, ali glavobolje su ostale. Primjetila sam da se pojavljuju pri nagloj promjeni vremena, kada sam umorna, od sunca, neispavanosti ili ako previše spavam, čak i nakon tjelesne aktivnosti. Znači ne postoji situacija kada nemam glavobolju. Ona je nešto jača ako sam pod stresnom i neispavana, a postoje i dani kada imam osjećaj kao da mi je glava teška. Prije nekoliko dana primjetila sam da me više puta dnevno presjeca nešto u glavi. S lijeve strane, iznad slijepoočnice pa sve do iza uha. Nisam još zaključila postoje li određene situacije u kojima mi se to događa. Bol je oštra i traje vrlo kratko. Nadam se da ćete mi pomoći.
Lijep pozdrav

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

07.06.2013. 19:35

Sadašnje glavobolje su oštrea , a inače su karaktera pritiska?.
Glavobolja je vrlo kompleksan problem . Većinom su glavobolje uzrokovane neurovaskularnim promjenama u mozgu u kojima sudjeluje serotoninski sustav i bezazlene su, no u oko 10% bolesnika one su posljedica patološkog , organskog poremećaja mozga. Dugotrajnost vaših tegoba može govoriti u prilog prvog - dakle funckionalne primarne glavobolje , a tu može biti uključena i probadajuća bol, ali ipak promjena karaktera glavobolje zahtjeva neurološki pregled, točnu analizu karaktera glavobolja, njihovu postojanost - kontinuiranost , pojavu povraćanja , mučnine, predznaka da će se pojaviti glavobolja , obiteljska anamneza , krvne pretrage, neurološki i prema potrebi i neuroradiološki pregled.
Glavobolja je najčešće bezazleni simptom ALI UVIJEK TREBA ISKLJUČITI DRUGI ORGANSKI POREMEĆAJ!