Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


žarenje u temporalnom dijelu


Autor Poruka

katarinaxx

03.05.2013. 15:25

Poštovani,
već godinu dana osjećam određene smetnje na lijevom temporalnom području. Smetnju bih najbolje mogla opisati kao žarenje ili peckanje. Objasnila sam smetnje svojoj obiteljskoj liječnici koja me uputila na rentgen temporalnog dijela. Snimak je bio uredan. Liječnica je rekla da ne zna što bi to moglo biti, da će to proći i nije tome pridavala veći značaj. Nakon nekoliko mjeseci smetnje su prestale, povremeno se javljale, ali posljednjih mjesec dana ponovno osjećam to žarenje svaki dan. Taj osjećaj ne predstavlja nepodnošljivu bol ali je jako iritantno. Jako sam zabrinuta jer to u razmacima traje već godinu dana što, prirodno, utječe i na moje raspoloženje.
Unaprijed hvala na odgovoru.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

07.06.2013. 19:35

Žarenje i peckanje u temporalnom dijelu nije zabrinjavajuće. Potrebno je dobiti kroz neko vrijeme serotonergik tipa Cipralex tbl. ili sličnog preparata koji stabilizira serotoninski sustav i stanje će se smiriti.
To je poremećaj serotonergičkog sustava, dakle biokemijski poremećaj