Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


glavobolja-migrena


Autor Poruka

Zora

11.02.2002. 10:23

Imam 34 godine. Od svoje 5. godine patim od jakih glavobolja koje se javljaju 1 do 4 puta mjesečno u trajanju oko 24 sata. Glavobolje su vrlo jake, pračene jakom vrtoglavicom, mučninom,ponekad povračanjem. Glavobolji prethode: treperenje pred očima,neka mjesta u vidnom polju su zamućena,vrtoglavica i mučnina.Svi nalazi su mi uredni, a neurolog mi je preporučio Tegretol. Od Tegretola me glava boli još jače i neugodnije uz snažniju vrtoglavicu. Ne uzimam više Tegretol, a kod glavobolje pijem Nalgesin koji mi ponekad pomogne.Lijekove koji sadržavaju cofein ne mogu uzimati jer od cofeina mi srce jako lupa i tresem se.Kome bi se mogla obratiti za pomoć jer sa svojim glavoboljama ne mogu normalno živjeti i raditi?

Dr. Marija Bošnjak-Pašić

01.03.2002. 22:25

Iz Vašeg pisma nije vidljivo što ste sve od obrade učinili, i koji to sve nalazi su Vam uredni. Obzirom na uporne glavobolje i druge tegobe koje navodite svakako bih Vam savjetovala ponovo pregled neurologa koji će uvidom u Vaše nalaze i klinički status odrediti što je sve od obrade potrebno učiniti u Vašem slučaju i preporučiti Vam lijekove.