Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


glavobolja,tumor na mozgu?


Autor Poruka

lanaaaaa

19.08.2012. 10:30

vec 3 tjedna imam osrednju glavobolje veinom na lijevoj strani glave,mucninu,slabiji vid na lijevom oku(imam dipotiju i inace) i manja bol pri pokretanju lijeve ocne jabucice,prolaze me trnci po lijevoj nozi i katkad me boli grlo i teze gutam.vadila sam i krv i limfociti su mi poviseni-47.8(19-45)
a neutrofili snizeni-44.3(45-72).Hvala.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

20.08.2012. 16:35

Ne, simptomi koji navodite nisu simptomi moždanog tumora. Bol u oku , slabiji vid u oku ako se javlja uz pojavu boli pri pokretanju očne jabučice može značiti početak optičkog neuritisa - upale vidnog živca. Takav nalaz zahtjeva pregled oftalmologa ali i MR mozga i vratne kralježnice s kontrastom (obzirom na istodobno trnjenje noge). Važno je pri tome dali simptomi trnjenja kontinuirano traju dulje od 24 sata, kao i da li bol u oku i smanjenje vida progredira.
Osim ovih nešto ozbiljnijih mogućnost,i simptomi mogu biti i relativno bezazlene naravi. Da se razluči uzrok tegoba i odredi adekvatno liječenje potreban je pažljivi neurološki pregled uz analizu trajanja svih simptoma koje navodite.

Teen

15.11.2012. 12:15

Postovani,
Zensko sam, imam 17,5 godina, visina 177, tezina 70 kg. Javljam se u vezi problema sa glavoboljom. Od djetinjstva sam imala pulsirajuce glavobolje, ali samo povremeno, kao i svaka normalna osoba, medjutim, prije 5-6 mjeseci su postale malo cesce. Ponekada je bol pulsirajuca, a ponekada skroz lagana, najcesce na desnoj sljepoocnici ili iznad obrva (ne tocno gdje je sinus, nego vise iznad), ali to i nije bolno koliko je nelagodno. Takodjer se nekada javi i bol u lijevoj sljepoocnici, medjutim to je rjedje. Moram napomenuti da sam cesto za laptopom, te imam nepravilno drzanje, pa mi je ponekada i vrat malo ukocen. Drugih simptoma nema, nema mucnine, povracanja, duplih slika itd. Hipohondar sam, pa sam veoma uplasena! Prije 5 mjeseci sam, cisto zbog kontrole, radila i nalaz krvi koji je bio sasvim uredan, kao i tlak. U obitelji niko nije imao neke ozbiljne bolesti, jedino su sestra i baka imale upalu sinusa te isto ceste glavobolje. Ni ja nisam imala nikakve ozbiljne bolesti, osim sto sam sa 6 godina imala operaciju krajnika. Nemam problema sa pamcenjem, ne pusim, ne pijem, ne drogiram se, menstruacija je uredna, osim sto nekada kasni zbog stresa. E da, stres - cesto sam pod stresom, pogotovo otkada su pocele ove glavobolje. Znam da cete mi vjerojatno preporuciti odlazak na CT ili MR, sto cu i uraditi ako se ovo nastavi, medjutim, zeljela bih znati sta bi to sve moglo biti? Opet naglasavam, uplasena sam, pa se nadam da cete mi dati utjesan odgovor. Nadam se da sam navela sve potrebne podatke, mozda cak i vise nego sto treba, ali eto... Hvala unaprijed! happy

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

05.12.2012. 18:05

Vaši simptomi zahvaćaju različite sustave te su s tog aspekta najvjerojatnije bezazleni. Inače bol pri pokretanju oka uz zamagljen vid može ukazivati na optički neuritis , koji pak može biti znak jedne druge bolesti koja se javlja u mladih osoba. Ako su ti simptomi samo prolazna, kratkotrajna manifestacija, tada nisu zabrinjavajući. Slično je i s povremenim trnjenjem ruke. I taj simptom kao i bol u oku ako se javljaju kontinuirano kroz j dva ili više dana zahtjevaju neurološku obradu.