Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ICV


Autor Poruka

vedran

19.06.2001. 23:58

1.3.mjesec 2000
2.6 mjesec 2001
Tlak miran 150/100 GUK 8,REDOVITO UZIMA LIJEKOVE,NA NEMASNOJ I NESLANOJ DIJETI.STAROSNA DOB 65 GOD.LABORATIJSKI NALAZI U GRANICAMA NORMALE,CT-OŠTEĆENJE KRVNIH ŽILA NA VIŠE MIJESTA BEZ IZLJEVA.NAČIN LIJEČENJA I PREVENTIVNE MJERE DA SE NE PONOVI.UNAPRIJED HVALA.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

09.07.2001. 19:30

Iz Vase poruke vidljivo je da ste prebolili dva udara. Pretpostavljam da se radi o moždanim udarima. Prema nalazu CT-a vjerovatno se radilo o ishemijskim mozdanim udarima. U cilju prevencije mozdanog udara potrebo je ukloniti moguce faktore rizika: kontrolirati visoki tlak, prestati pusiti ako pusite, ne piti velike kolicine alkohola, zdravo se hraniti, svakodnevno se baviti doziranom tjelesnom aktivnoscu (npr. pola sata do sat setnje), reducirati prekomjernu tjelesnu tezinu, izbjegavati stresne situacije. Trebali biste uciniti i pregled kod kardiologa, te ultrazvucni pregled krvnih zila na vratu. Svakako biste se trebali konzultirati s neurologom i/ili lijecnikom opce prakse oko terapije za prevenciju mozdanog udara (moguce je da biste trebali uzimati acetilalicilnu kiselinu u maloj dozi - 100 mg jednom dnevno ako nemate zelucanih tegoba).